Vrijeme je da se oprostite: 7 modnih trendova na koje morate zaboraviti ove zime

Vrijeme je da se oprostite: 7 modnih trendova na koje morate zaboraviti ove zime

@collagevintage2

Vjerojatno ih imate u svom ormaru jer do nedavno su bili pravi hit. Donosimo vam sve trendove koji to više nisu, od odjeće, do obuće i modnih dodataka.

Oprostili smo se od skinny traperica, mikro ruksaka, a ove onda smo poludjeli za biciklističkim tajicama, naočalama u stilu Matrix junaka i prozirnim torbama. Ali moda je suparnik masovnim trendovima i jednom kad postanu prepoznatljivi, najčešće vrlo brzo odumiru. Stoga, ono što se smatralo da morate imati u prošloj sezoni, brzo prelazi u kategoriju zastarjelih stvari. Identificirali smo osam glavnih antitrendova zime 2020. godine na koje vrijedi obratiti pažnju ako želite izgledati moderno. Evo čega se morate riješiti:


Uske naočale

Ove zime dizajneri savjetuju da odustanete od minimalizma i eksperimentirate s upečatljivim masivnijim dodatcima. Uske naočale koje Bella Hadid, Kylie Jenner i Hiley Bieber toliko vole, ove sezone zamijenjene su s masivnijima (kao u posljednjim kolekcijama Christian Diora, Prade, Elie Saab i Etro-a).
modni trendovi koji su prošli
Prozirne torbe

Došlo je vrijeme privatnosti vašeg sadržaja torbe. Plastične torbe čiji je sadržaj izložen svima koji su mogli vidjeti, ostale su u prošlosti. Torbe većih dimenzija, poput onih iz kolekcija kuća Loewe, Bottega Veneta ili The Row, relevantna su i, što je najvažnije, praktična alternativa.

Biciklističke tajice

Kako bi zamijenili biciklističke tajice koje su apsolutno sve zvijezde uličnih kronika uspjele nabaviti i u njima se uslikati, došle su na red mnogo elegantniji bermuda hlače. Modni svijet je bezuvjetno proglasio biciklističke tajice antitrendovima i sada ih možete nositi isključivo za sport.
modni trendovi koji su prošli
Baršunaste loaferice

Da, bile su posvuda i postoji velika vjerojatnost da se skrivaju i u vašem ormaru. Nažalost, ove sezone nećete ih nositi, a upitno je hoćete li ih ikada više nositi. Baršunaste loaferice otišle li su prošlost jednakom brzinom kojom su se i pojavile.

Kožne i vinil uske hlače

Nakon skinny traperica, vinilne tajice šaljemo se na popis za otpis. Ovaj je trend posljednjih godina postao vrlo raširen i danas takvim odijevanjem nećete nikoga iznenaditi. Široke hlače izgledaju mnogo zanimljivije ove sezone.
modni trendovi koji su prošli
Ružne tenisice

Nažalost nisu imale dovoljno snage da se zadrže. Ova pogodni, ali vrlo kontroverzni modni trend s gledišta estetike, prilično nas je sve umorio. Naravno, ne biste trebali odustati od tenisice, ali bolje je ružne modele ove zime zamijeniti klasičnijima i neutralnijima, u stilu 70-ih.

Ukosnice s perlicama

Bez ikakve sumnje ovaj modni dodatak ostavite svojoj mlađoj sestri. Na zimu 2021. godine nosimo masivne naušnice i bandane, a ukosnice s perlicama ostavljamo u prošlom životu.