Pogledajte inovativnu Nike kolekciju za Ljetne olimpijske igre u Tokiju

Pogledajte inovativnu Nike kolekciju za Ljetne olimpijske igre u Tokiju

Uoči ljetnih olimpijskih igara 2020. u Tokiju, Nike je predstavio kolekciju sportske odjeće izrađene od ekološki prihvatljivih materijala.

Najveća sportska marka uvodi svoje inovacije u području održivog razvoja naspram rastuće klimatske krize. Novo izdanje uključuje olimpijsku uniformu za košarku, atletiku i prvi tim za skateboarding u povijesti Olimpijskih igara. U 2016. godini Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora podržao je uključivanje svih pet vrsta skejtborda u program Ljetnih igara.

Skateboarding

Nikeova prva sportska kolekcija za skateboarding stvorena je za tri reprezentacije; SAD, Brazil i Francusku. Dizajn oblika za svaki sportski savez stvoren je u partnerstvu s bivšim skateboarderom, a sada umjetnikom Peteom Parrom, koji je s Nikeom već surađivao u osmišljavanju dizajna za Air Max 1 tenisice. Nike je u razvoju kolekcije usko surađivao i sa sportašima koji će u Tokiju predstavljati američki tim.

Tvrtka napominje da je svaki odjevni komad stvoren da bude jedinstven stilu zemlje kako bi odao počast svojoj sportskoj povijesti. Budući da bi nadolazeće Igre trebale biti jedne od najtoplijih u povijesti, Nike je nastojao stvoriti odjeću koja će biti što lakša i prozračnija.

"Sportaši će se natjecati u uniformi dizajniranoj od 100% recikliranog poliestera sa smjelim i živopisnim stilom kako bi proslavili jedinstvenu kulturu skateboarda svake zemlje", komentirao je Nike.
nike kolekcija olimpijske igre ljetne tokijo

Košarka

Uniforma za žensku košarkašku reprezentaciju stvorena je u klasičnom stilu s dekolteom, a predstavila ju je ekipa iz 1996. godine. Spoj sa zvijezdama također je oda legendarnom timu koji je vratio američko zlato. 12 zvijezda na majicama simbolizira broj igrača u momčadi, a skriveni detalj sa strane je broj igrača u cijeloj povijesti (84), broj međunarodnih utakmica momčadi (10) i broj osvojenih zlatnih medalja (8).
nike kolekcija olimpijske igre ljetne tokijo

Atletika

Odjeća koja je uključena u kolekciju natjecateljskih ekipa kreirana je od potpuno novog Nike Dri-FIT Aeroswift materijala. Tkanina se može učinkovitije nositi sa znojenjem i pomaže sportašima u održavanju prirodnog sustava hlađenja tijela preusmjeravanjem znoja i ravnomjernim raspoređivanjem po cijeloj površini odjeće.

Ažurirana 2020. godine, Nike Aeroswift tehnologije imaju dizajn koji u potpunosti mijenja boju, pretvarajući statičke nijanse u dinamične dok se sportaš kreće. Novi materijal stvara potpuno prozračan odjevni predmet koji se kreće tijelom i rasteže 25% bolje.
nike kolekcija olimpijske igre ljetne tokijo
Ljetne olimpijske igre održat će se u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. Ranije je postalo poznato da je regulatorno vijeće Svjetske atletike odlučilo dopustiti korištenje tenisica Nike Vaporfly na Olimpijskim igrama, u kojima je postavljen svjetski rekord u maratonu.