Modni trikovi: Kako pravilno odabrati i kombinirati nakit?

Modni trikovi: Kako pravilno odabrati i kombinirati nakit?

Odgovaramo na sva modna pitanja novoj seriji članaka koji otkrivaju sve modne trikove, a danas saznajte sve o tome kako odabrati i nositi nakit.

Modna kombinacija se ne može smatrati potpunom ako nije ukomponirala nakit. Odabir dopadljivog prstena radikalno će promijeniti cijelu vašu kombinaciju ili, obrnuto, možete naglasiti elegantan stil s minimalističkim lančićem ili prstenom. Nakit pomaže naglasiti upravo ono što želite, a pravilan odabir može puno toga reći o vama. Nakit je od uvijek imao posebnu vrijednost u svijetu mode, ali i u našim srcima jer svi imamo onih nekoliko sasvim posebnih komada nakita koje smo naslijedili ili dobili na poklon. Također, tu je i modni nakit koji samostalno kupujemo i odabiremo. Prilikom odabira nakita moraju se uzeti u obzir tri glavne komponente: vaš osobni stil, boja kože i trenutni trendovi. Pa krenimo redom:

Osobni stil

Slažete se, ako su basic majice i traperice vaš glavni modni odabir, tada odabir sjajnih naušnica, velikog prstenja s kamenjem i brojnih ogrlica oko vrata neće biti sasvim prikladan. Glavna stvar je razumjeti što će vam biti ugodno. Nakit je poput odjeće i mora odražavati vaš unutarnji svijet jer nakit može puno toga reći o osobi. Vesele i eksplozivne ličnosti, spremne da se izjasne i pokažu cijelom svijetu, očito preferiraju svjetlucav i velik nakit u jarkim bojama. Jednostavan i minimalistički nakit naglasit će vašu suptilnu i romantičnu prirodu. Svakako razmislite o bojama koje su vam drage, ali i onima koje prevladavaju u vašoj garderobi. To će vam pomoći smanjiti izbor u odabiru boja nakita, uključujući i odabir bazičnih metala.

kako odabrati nositi i kombinirati nakit
Boja kože

Izbor metala je možda jedan od najvažnijih izbora kada govorimo o nakitu. Naravno, sada dizajneri predlažu miješanje srebra i zlata u istoj modnoj kombinaciji, ali boja nakita također bi trebala naglasiti vaš ton kože. Ovdje vrijedi zapamtiti dva osnovna pravila: bijelo zlato i srebrni nakit su najprikladniji za hladne tonove kože, dok žuto i ružičasto zlato te bakrene boje najbolje izgledaju na "toploj" i preplanuloj koži.
kako odabrati nositi i kombinirati nakit
Trendovi

Klasične ubodne naušnice i jednostavan lančić su bezvremenski nakit s kojim nikad ne možete pogriješiti, ali ne zaboravite trenutne trendove. I oni su ove sezone sasvim univerzalni za sebe te će svatko pronaći nešto što će mu se svidjeti. Možete odabrati nakit i perlica (o ovom trendu već smo pisali: Nakit od perlica iz djetinjstva opet uživa u popularnosti). Također, ove sezone popularno je i miješanje više vrsta nakita pogotovo kada je riječ o ogrlicama koje nosimo u nizu i stvaraju dramatičan izgled, a također nosi se i veliko šareno prstenje. Isto tako, nizanje naušnica različitih vrta i oblika na ušima još uvijek je na vrhu popularnosti. Takav nakit nadopunit će svaki pa čak i najjednostavniji i ležeran izgled
kako odabrati nositi i kombinirati nakit