Kako pravilno odabrati oblik i boju naušnica za vaše lice?

Kako pravilno odabrati oblik i boju naušnica za vaše lice?

Jedan od najpopularnijih nakita za svaku ženu su naušnice. Malo je vjerojatno da će ovaj modni dodatak ikada izaći iz mode, jer vam omogućuje da naglasite svoju ljepotu, oblikujete ispravan oval lica i pravilno postavite naglasak na cijelu modnu kombinaciju.

Danas su proizvodnja i prodaja naušnica dosegli kvalitativno novu razinu, a izbor u moru materijala i oblika je nevjerojatan. U pravilu, birajući naušnice, mnoge se žene vode isključivo vanjskim kvalitetama nakita. Bez sumnje, to je najvažniji kriterij, ali ne i jedini.


Kako odabrati naušnice ovisno o obliku lica?

Osim estetskih funkcija, naušnice također mogu pridonijeti vizualnoj promjeni oblika lica (naš kao i šminka), istovremeno pomažući naglasiti one najljepše dijelove i sakriti nesavršenosti. Iako je oblik lica kod svake osobe jedinstvena stavka, oblik se ipak može uvjetno podijeliti u sljedeće skupine: ovalno lice, kvadratno lice, pravokutno lice, okruglo lice, trokutasto lice, romb lice i kruška lice.

naušnice ovisno o boji očiju i obliku lica

pexels

Naušnice za lice ovalnog oblika

Ovaj oblik lica smatra se referentnim oblikom, tako da su gotovo sve naušnice prikladne za vlasnike ovalnog lica, bez obzira na dizajn, veličinu ili oblik.

Kvadratni tip lica

Budući da kvadratni tip ima ravne linije, glavna svrha naušnica je da 'zagladi' lice i vizualno rastegne oblik. U ovom slučaju, vrijedno je dati prednost ovalnim ili okruglim naušnicama, a posebno visećim naušnicama u obliku kapi.

Pravokutni oblik lica

Ova vrsta zahtijeva vizualno širenje jagodica jer je širina primjetno manja od njegove dužine. Naušnice velikih veličina, koje imaju okrugli, kvadratni ili trokutasti oblik, savršeno će se nositi s tim zadatkom.

Naušnice i okrugli oblik lica

Ova vrsta ima gotovo jednaku duljinu i širinu, stoga bi naušnice trebale vizualno rastegnuti oblik lica, tako da su najbolje izdužene opcije, a u nekim slučajevima i naušnice-prstenovi.

Trokut oblik lica

Izrazita karakteristika ove vrste lica je široko čelo koji se postupno sužava do brade. Da biste vizualno proširili donji dio lica, vrijedno je dati prednost naušnice s obručem, modelima s duljinom do sredine jagodica ili do kraja lica sa zanimljivim detaljem na dnu
.
Romb oblik lica (dijamantno lice)

Posebnost oblika je usko čelo i brada, a široke jagodice. Imajući to na umu, ubodne male naušnice ili izduženi modeli koji vizualno uravnotežuju zajedničke značajke bit će idealan izbor.

Oblik kruške

Ovu vrstu lica karakterizira proširena brada, koja se uz pomoć naušnica mora vizualno suziti i oplemeniti. Izdužene tanke naušnice ili modeli malih veličina pomoći će riješiti ovaj problem.
naušnice ovisno o boji očiju i obliku lica

pexels

Kako odabrati naušnice ovisno o boji očiju?

Drugi važan kriterij je kupnja naušnica na temelju boje očiju. Ovdje možete dati prednost opcijama čiji umetci imaju nijansu sličnu vašoj boji očiju ili eksperimentirajte igrajući se s kontrastima.

Vrijedno je napomenuti da se naušnice s prozirnim kamenjem smatraju univerzalnim modelima koji su idealni za bilo koju boju očiju. Što se tiče ostalih opcija, algoritam za odabir je sljedeći:
naušnice ovisno o boji očiju i obliku lica

pexels

Za plavooke žene idealne su naušnice s umetcima plave ili lila boje.

Nositelji zelenih očiju trebali bi odabrati modele s tirkiznim ili smaragdnim umetcima.

Za smeđe oči idealna boja će biti jantarna i žuto-zelena nijansa umetka.

Tamno sive oči savršeno će nadopunjavati naušnice s umetcima zlatne, plave i crvene nijanse.