6 trikova za nikad organiziraniji ormar

6 trikova za nikad organiziraniji ormar

Tijekom revizije garderobe važno je, ne samo pravilno odabrati odjevne predmete koje volite i koji vam dobro stoje, već i razmisliti o tome kako pravilno organizirati prostor u ormaru, tako da svu svoju odjeću vidite ispred sebe.

Ovi trikovi uštedjet će vam puno vremena ujutro, a vi ćete napokon znati što imate u ormaru. Donosimo nekoliko jednostavnih i učinkovitih životnih trikova kako biste uštedjeli prostor i olakšali pristup odjeći.

Sezonska revizija garderobe mnogima je postala sastavni dio priprema za novo godišnje doba. Istina, često se čarobni učinak ne može postići zbog jedne uobičajene pogreške; uspješno smo odabrali odjeću koju volimo i nosimo, ali zbog malog prostora u ormaru može ju biti teško pažljivo raspodijeliti i lako joj pristupiti. Kao rezultat toga, važni su se outfiti izgubili iz vida, zaboravljamo na zanimljive i uspješne kombinacije i sve se vraća na staro 'vašarenje' po ormaru.

Nakon što ste uspješno odlučili što treba ostaviti u svom ormaru, a čega se bolje riješiti, trebali biste reorganizirati prostor tako da on funkcionira za vaše dnevne potrebe i umanjuje nered. Nudimo nekoliko trikova s kojima možete maksimizirati rezultati revizije i proširiti mogućnosti ormara, bez obzira na njegovu veličinu.


1. Uske vješalice

Prilikom reorganizacije svoje garderobe prije svega obratite pažnju na vješalice. Bolje je ako su uske jer tako će značajno uštedjeti prostor. Nabavite pravu količinu vješalica koje su jednake u boji i stilu jer vaš ormar će izgledati uredno, vizualno atraktivno i lakše će vam pronaći prave stvari. Široke vješalice ostavite tek za nekolicinu delikatnijih odjevnih predmeta.

organizacija ormara i odjeće

unsplash

2. Držači za knjige

Imate li skučenu policu s torbama raspoređenim na kaotičan način, koje postupno gube svoj oblik? Ako je to slučaj, pokušajte ovaj prostor organizirati s držačima za knjige. Rasporedite ih u potrebnim intervalima i stavite torbe između njih. Tako će vaše torbe zadržati željeni oblik tijekom skladištenja. Uz to, ova će metoda pojednostaviti pristup njima, a da ne uzrokuje zloglasni domino efekt, kada potraga za jednom željenom torbom dovede do potpunog nereda u ormaru. Ista držači za knjige mogu se koristiti za spremanje pletiva ili traperica u ormaru.

3. Prozirne kutije i spremnici

Ako imate veliku i raznoliku garderobu, mnoge su važne stvari izgubljene iz vida, a kad nešto tražite to obično završava kaosom. Prozirni spremnici pomoći će vam u razvrstavanju odjeće i modnih dodataka, a istodobno će vam cijeli sadržaj kutija ostati na vidljiv za jednostavno snalaženje. Stoga su prozirni spremnici najisplativija investicija, idealni za spremanje svega, od pojaseva do šalova.

4. Okviri kao pomoć pri slaganju odjeće

Mnoge prodavaonice odjeće s besprijekornim policama pokazuju nam savršen primjer kako naše stvari treba pohraniti. Istina, takve idealne hrpe majica, traperica i košulja u našem ormaru ne postoje. Naravno, ovu vještinu možete naučiti na YouTube videima, ali osim toga, postoje posebni korisni izumi koji ovaj problem rješavaju u najkraćem mogućem roku i pomažu u idealnom preklapanju majica. Na primjer, posebni okviri za slaganje odjeće.
organizacija ormara i odjeće

pexels

5. Vrećice za vakuum

Ova je tehnika idealna za putovanja kada želite uštedjeti prostor u svom koferu ili ruksaku. Međutim, isti životni hak možete koristiti za pohranu sezonskih stvari; pernate jakne i kaputi ili puloveri koje ne planirate nositi. Tehnologija je jednostavna: stvari trebate staviti u poseban paket s ventilom i ispumpati zrak uz pomoć usisivača dok se volumen paketa vidno smanjuje i do nekoliko puta.

6. Stilske škrinje

Odjeća i modni dodatci koje želite zadržati pod dodatnu (npr. za posebne prigode), a ne za svakodnevnu upotrebu, ne bi trebale biti pohranjene u ormaru kojem svakodnevno pristupate. Umjesto toga, stavite ove stvari u odvojene kutije koje se mogu spremiti na drugo, prikladnije mjesto, na primjer, na tavanu ili ispod kreveta. Ne morate redovno sortirati ove stvari, tako da možete uložiti i u elegantnije škrinje koje će izgledati kao ukrasni element u vašem domu.