Znate li kako pravilno koristiti lak za kosu?

Znate li kako pravilno koristiti lak za kosu?

Ako želite podići kosu u korijenu od tjemena, fiksirati kovrče ili ih izgladiti, potreban vam je lak za kosu. Saznajte kako ga odabrati i pravilno koristiti kako bi dobili željeni rezultat bez da naštetite kosi.

Lak za kosu završni je korak u stylingu kose. Pri odabiru usredotočite se na stvari kao što je marka jer je bolje dati prednost provjerim markama. Ako učestalo koristite lak za kosu, obratite pažnju i na količinu proizvoda koju dobivate za određenu cijenu, a dobro je i pronaći miris koji vam odgovara. Međutim, ono najbitnije je da odaberete lak za kosu koji je prikladan za vaš željeni styling, a to ovisi o jačini učvršćivanja koja je navedena na bočici. Lak se ne bira prema vrsti kose, poput proizvoda za njegu kosu ili ulja koja se nanose na mokru kosu.

kako koristiti lak za kosu

Kako odabrati jačinu učvršćivanja laka za kosu?

Usput, postoji nekoliko vrsta učvršćivanja. Ako želite da styling bude pomičan i da se lak ne lijepi za kosu, za vas je prikladna niska jačina učvršćivanja. Ako vam treba jamstvo forme i pouzdanje u rezultat za cijeli dan, onda je potražite snažan lak za kosu. Većina lakova vrlo jake fiksacije pogodni su za stvaranje složenih frizura.
kako korisiti lak za kosu

Lak za kosu isušuje kosu

Lak za kosu isušuje kosu te ona s vremenom postaje krhka i beživotna. Razlog tome je što sadrži alkohol. Stoga je prije upotrebe laka za kosu važno dobro hidratizirati kosu (maske, regeneratori). Lak za kosu ne bi trebali koristiti više od dva puta dnevno što je sasvim dovoljno za održavanja željene frizure. Ako ste pretjerali s lakom i kosa vam se ulijepila, probajte je nježno raščešljati, a ako ne uspijevate, svakako odmah operite kosu. 
kako korisiti lak za kosu

Kako se nanosi lak za kosu?

Lak se mora nanositi na suhu kosu, na udaljenosti od 15-20 cm. Tako možete izbjeći lijepljenje kose i nanošenje previše proizvoda na određeno mjesto. Da biste dodali volumen korijenu, zabacite kosu naprijed, promrsite je rukama i nasprejajte malo laka za kosu.