Želite kosu u bakrenim ili crvenim nijansama? Evo što trebate znati

Želite kosu u bakrenim ili crvenim nijansama? Evo što trebate znati

@zhenya_foxx

Raskošne bakrene i crvene nijanse kose posljednjih godina doživjele su bravi boom. Žene s ovom bojom kosom oduvijek se smatralo vatrenima i slobodnima, ali unatoč tome, još uvijek se velik broj žena teško odlučuje na boju kose u takvim nijansama.

Što trebate znati o bakrenim i crvenim nijansama kose?

Kosa u bakrenim nijansama izgleda prekrasno, ali postoji niz razloga zbog kojih je žene izbjegavaju. Prije svega, kosa u bakrenim ili crvenkastim tonovima zahtjeva više njege i posjeta frizeru, to ćete naročito primijetiti ako ste imali izrazito svijetlu kosu koju ste obojili u bakrene nijanse. Boja se ispire nešto brže od ostalih nijansi. Osim toga, ako je vaša kosa tamnija od nijanse koju želite dobiti, kosu ćete morati posvijetliti, što može rezultirati dehidriranom i lomljivom kosom. Ako vas privlači pomisao da imate crvenu ili bakrenu kosu, a sumnjate kako vam neće pristajati, razmislite o nijansi koju želite.  Ovisno o boji vašeg tena, očiju i obrva, frizer vam može savjetovati koja bi nijansa bila idealna za vas. Postoji cijela paleta boja za kosu u bakrenim nijansama pa je nužno prije odluke konzultirati se s vašim frizerom. Od svijetlih do zagasitih bakrenih i crvenih nijansi, pa do više ili manje intenzivnih, u toj cijeloj paleti, vjerujemo da svatko može pronaći idealnu bakrenu boju za sebe.

 

kosa u boja bakra, narančasta kosa, crvena kosa, frizer, kosa, eclectic.hr

Kako održavati i njegovati kosu u bakrenim i crvenim nijansama?

Kao što smo već napisali, ove boje imaju tendenciju da se ispiru brže nego ostale boje, pa morate biti spremni posjećivati frizera barem jednom mjesečno. Također, ako je potrebno posvijetlili kosu kako bi dobili nijansu koju želite, postoji mogućnost da kosa postane suha i lomljiva, pa ćete u maske i njegu za kosu općenito  morati uložiti vremena nego inače. Na sreću to nije nerješivo, postoje šamponi i maske za obojenu kosu koji ne samo da štite boju od ispiranja, nego je u isto vrijeme njeguju, a potrebno je samo naći pravi šampon za svoju kosu kako biste što duže uživali u svježoj i vibrantnoj boji. O tome hoće li se vam kosa oštetiti i u kojoj mjeri ovisi i o trenutnom stanju kose, kao i podlozi na kojoj želite dobiti idealu bakrenu nijansu. Pri konzultaciji s frizerom zamolite ga da vam objasni sve što je potrebno znati o njezi vaše kose i nijanse te da vam preporuči proizvode uz koje će vaša kosa izgledati ne samo vatreno, nego i zdravo i lepršavo.
I za kraj ono najbitnije, nikako ne pokušavajte postići kosu u ovim nijansama sami kod kuće, naročito ako se radi prvom bojanju u bakrene nijanse. Bakrenih i crvenih nijansi jako se teško riješiti ako niste zadovoljni rezultatom, stoga ovaj korak prepustite profesionalcima.  
kosa u boja bakra, narančasta kosa, crvena kosa, frizer, kosa, eclectic.hr