Zašto svi pričaju o Gua sha masaži?

Zašto svi pričaju o Gua sha masaži?

O učinkovitosti jade rollera i gua sha tehnike masaže posljednjih godina svjedoče dermatolozi, stručnjaci za kožu, beauty blogeri, influenceri i milijuni korisnika koje su oduševili ovi učinkoviti, ali i fotogenični rekviziti za njegu kože

Što je gua sha masaža?

Nakon jade rolera, masažera za lice od žada, jedan od najvećih trendova također dolazi iz kineske tradicionalne medicine, a iako mogu biti izrađeni od gotovo svih vrsta poludragog kamenja, najčešći su oni od ružičastog kvarca. 
 
Ova masaža temelji se na teoriji i praksi koja se koristila na carskom kineskom dvoru, a danas je rasprostranjenja dijelim svijeta zbog svoje jednostavne tehnike i učinkovitosti. 
 
Prednosti je Gua sha masaže su brojne, a cirkulacija, učvršćivanje facijalnih mišića, zaglađivanje kože i bora, proizvodnja kolagena, smanjenje tamnih podočnjaka i opuštanje, samo s neke od njih. 
gua sha masaža, tretman, njega kože, beauty rutina, eclectic, eclectic.hr

Kako se izvodi gua sha masaža?

Gua sha masažom može se tretirati cijelo tijelo, no najpopularnija je Gua sha masaža lica. Nježnim pokretima masira se lice kako bi se  potaknuo protok limfe i učvrstilo potkožno tkivo. Gua sha masažeri za lice u pravilu se koriste u kombinaciji  s kremom ili serumom kako bi se pospješilo njihovo upijanje u kožu. 
 
Masaža počinje od donjeg dijela lica nakon čišćenja kože. Možete ga koristi svakodnevno u jutarnjoj ili večernjoj beauty rutini, a možete ga kombinirati i s valjkom od žada. Kako se ispravno radi tretman Gua sha masaže, pogledajte u videu u nastavku.