Što je kruti šampon za kosu i kako ga koristiti?

Što je kruti šampon za kosu i kako ga koristiti?

Saznajte kako koristiti kruti šampon za kosu i zašto je vrijeme da ga isprobate.

Još uvijem premalo ljudi zna da uz uobičajene tekuće šampone za kosu i one za suho pranje, postoje i kruti šamponi za kosu.

Što je kruti šampon za kosu?

Riječ je o koncentratu koji se gotovo u cijelosti sastoji od aktivnih tvari, a sadrže korisne, hranjive i regenerirajuće aditive te esencijalna ulja. U krutom, odnosno čvrstom, šamponu nema vode kao ni konzervansa. Osim toga nije potrebna plastika za njegovo skladištenje što je velik korak ka ekološkoj održivosti. Za usporedbu s običnim tekućim šamponima, važno je napomenuti kako oni sadrže tek 15-20% aktivnih tvari dok je ostatak voda koju plaćate. Jedan kruti šampon može zamijeniti čak dvije obične bočice šampona za kosu od 200 ml. Također, neće vam se prosuti u koferu ili teretani te ga možete nositi sa sobom gdje god poželite. 
kruti šampon za kosu

Kako koristiti kruti šampon za kosu?

1. Smočite kosu

2. Prođite šamponom kroz kosu nekoliko puta dok se ne formira pjena ili vlažnim rukama trljajte šampon dok se ne pojavi pjena.

3. Prstima izmasirajte vlasište i kosu, identično kako biste učinili i s tekućim šamponom za kosu.

4. Temeljito isperite i po potrebi nanesite balzam.
kruti šampon za kosu

lush

Koliko često možete koristiti kruti šampon za kosu?

Kruti šampon za kosu možete kositi svaka dva do tri dana, pa čak i svaki dan. Najbolji je odgovor da se ponašate identično kako ste se ponašali i s tekućim šamponom za kosu. Međutim, budite svjesni da je ovdje riječ o koncentratu te ako imate osjetljivo i problematično vlasište, savjetujemo vam da pjenu prvo napravite među dlanovima, a tek onda nanesete na kosu. Kruti šamponi nisu pogodno za djecu mlađu od 3 godine. 
kruti šampon za kosu