Sigurni ste da imate sve prave proizvode za njegu kože, ali ne primjećujete rezultate? Evo što trebate znati

Sigurni ste da imate sve prave proizvode za njegu kože, ali ne primjećujete rezultate? Evo što trebate znati

Postoji cijeli niz faktora koji utječu na stvaranje savršene beauty rutine pa je ponekad pravi izazov procijeniti što, kako i kada biste trebali koristiti. Iako postoje smjernice koje vam mogu pomoći kod stvaranje savršene rutine, vrlo je teško stvoriti univerzalnu koja će odgovarati svakome i dati brze rezultate. Evo što trebate znati o njezi kože ako unatoč iscrpnoj rutini ne primjećujete rezultate.

Ono što djeluje jednoj osobi ne mora nužno odgovarati vama

Kada se borimo s određenim problemom na koži kao što su naprimjer akne, bore, crvenilo, pore ili hiperpigmetacije vrlo lako se uhvatimo kako kupujemo proizvode koje su nam preporučile prijateljice, kolegice, razne recenzije i slično. Istraživanje proizvoda više je nego dobrodošlo, i sami prije nego se odlučimo nešto isprobati volimo istražiti iskustava i rezultat onih koji su proizvode koristili, no, to nikako ne znači da će ti isti proizvodi i nama donijeti iste rezultate.
 
Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za vašu kožu je da odvojite vrijeme, definirate tip kože i njezine probleme te da pronađete proizvode  koji odgovaraju baš vama. Dob, tip kože, stanje i prijašnje rutine, sastojci u proizvodima koje koristite sve mora biti usklađeno kako biste primijetili rezultate.
 
Uz istraživanja koje smo već naveli, strpljenje je vrlina kada je riječ o njezi kože. Iako postoji vremenski okvir u kojem bismo trebali primijetiti rezultate određenih proizvoda, on je zapravo vrlo labav. Obično trebate sačekati nekoliko tjedana ili čak mjeseci kako biste vidjeli prve konkretne rezultate. Također je važno napomenuti da određena stanja kože reagiraju na tretman učinkovitije od drugih. Liječenje suhe kože može potrajati nekoliko tjedana, dok smanjenje bora, pora,  tamne mrlje ili rješavanje akni mogu potrajati mjesecima.  Povrh svega, određeni aktivni sastojci djeluju brže od drugih.
 
Koliko je god rezultate teško čekati,  dosljednost i strpljenje doista su neophodni kako bi se vidjeli  rezultati. Ovaj proces sam po sebi može trajati dugo, ali zdrava, njegovana i blistava koža  koja nastaje upotrebom pravih proizvoda je vrijedna toga. 
njega kože, beauty rutina, kako njegovati kožu, proizvodi za njegu kože ne daju rezultate, sve što morate znati o njezi kože, eclectic, eclectic.hr

Različiti ciljevi njege kože zahtijevaju različite proizvode

Do sada smo ustanovili da može proći dosta vremena dok ne  vidimo rezultate proizvoda za njegu kože čak i kada nam se čini da vidimo trenutni učinak. I premda ne postoji način da se napreduje kroz postupak, možete započeti glavnim korakom identificirajući koja vrsta proizvoda najbolje odgovara vašim potrebama.
 
Možete imati prave proizvode, ali pogrešnu beauty rutinu

Nakon što utvrdite tip kože i proizvode koje trebate koristiti, jednako je važan ostatak rutine. Čak i ako imate najbolji proizvod na svijetu, ako griješite u ostatku rutine, rezultati mogu izostati. Pri stvaranju savršene jutarnje i večernje beauty rutine ključan je redoslijed  nanošenja proizvoda. U pravilu se preporučuje nanošenje proizvoda na čisto, vlažno lice počevši od onih proizvoda  koji imaju najrjeđu konzistenciju i omogućuju da se svaki sloj potpuno apsorbira prije nego što prijeđete na sljedeći. Idealna rutina započinje tonikom, zatim esencija, serumi, boosteri, hidratanta ili njegujuća krema i u jutarnjoj rutini, krema sa zaštitnim faktorom.
 
Također, određeni sastojci, iako sami po sebi funkcioniraju savršeno, ne smiju se miješati. Tako naprimjer u istoj rutini ne smijete kombinirati retinol i AHA kiseline jer je kombinacija tih dvaju sastojaka preagresivna za kožu, čak i onu koja nije osjetljiva. Uz retinol, vitamin C jedan je od najpopularnijih proizvoda, ali se nikako ne preporučuje njihovo kombiniranje. U idealnoj rutini, retinol je jedan od koraka u večernjoj rutini, a vitamin C u jutarnjoj. To su samo neki od primjera koje morate uzeti u obzir ako želite da svi proizvodi koje koristite daju rezultate.
 
I za kraj, moguće je da se previše trudite. Kada je naprimjer riječ o aknama, vrlo često se pristupa agresivnim tretmanima i proizvodima i tako kožu se isušuje, iritira i ona je sklonija novim upalama. Čak i u borbi s aknama preporučuje se nježna rutina i ne previše eksperimentiranja. Ako primijetite da vam je koža nadražena nakon što ste na nju nanijeli sve proizvode koje koristite, to je prvi znak da je vrijeme za reset beauty rutine.
njega kože, beauty rutina, kako njegovati kožu, proizvodi za njegu kože ne daju rezultate, sve što morate znati o njezi kože, eclectic, eclectic.hr

Profesionalna pomoć uvijek je dobrodošla

Ali što ako ste učinili sve gore navedeno - procijenili ste tip kože, osigurali da koristite ispravne proizvode ispravnim redoslijedom, čekali ste i čekali i čekali, ali  još uvijek niste vidjeli rezultate kojima ste se nadali? Možda je vrijeme da potražite stručnu pomoć. Određeni kožni problemi- uključujući melazmu i hiperpigmentaciju - postižu brže poboljšanje ako se liječenje kod kuće kombinira s profesionalnim liječenjem.

njega kože, beauty rutina, kako njegovati kožu, proizvodi za njegu kože ne daju rezultate, sve što morate znati o njezi kože, eclectic, eclectic.hr