Prirodni regeneratori za kosu koje sami možete napraviti

Prirodni regeneratori za kosu koje sami možete napraviti

unsplash

Korisni i jednostavni recepti za zdravu i njegovanu kosu kod kuće.

Regenerator je neizostavni dio njege kose nakon šamponiranje. Daje kosi prijeko potrebnu vlagu. Što više svog vremena posvetite kosi, to će ona biti gušća, jača i sjajnija. Za brigu oko kose nisu vam potrebni skupi preparati već jednostavno, brzo i jeftino možete pripremiti vlastit regenerator za kosu kod kuće
kosa regegnerator kod kuće recept

unsplash

Regenerator za kosu od jabučnog octa

Ulijte ocat i vodu u omjeru 1/1. Koristite za ispiranje kose od korijena do vrhova. Ovaj pripravak koristi se s hladnom vodom koja pomaže u zaglađivanju kose. Nakon šamponiranja, isperite kosu s ovim pripravkom te ju nježno ocijedite, višak vlage upijte uz pomoć suhog ručnika te ostavite kosu da se prirodno osuši. Oštar miris octa nestat će kroz sat vremena, a vaša će kosa biti sjajna i s vremenom će dobiti volumen. Ispiranje kose s octom posebno je korisno protiv peruti i kod čišćenja ostataka proizvoda za stiliziranje kose. Također, ocat pomaže i u očuvanju boje na obojenoj kosi. 
kosa regegnerator kod kuće recept

unsplash

Regenerator za kosu od kamilice

Kamilica sadrži nikotinsku kiselinu koja je poznata po blagodatnom djelovanju na kosu. Ova biljka je bogata i taninom, vitaminima A i C. Kamilica je odlična za nježnu plavu kosu. Također, uz redovitu upotrebu posvijetlit će vašu kosu za 2-3 tona. Ako osjetite da vam kosa postaje previše žućkasta zbog kamilice, jednostavnu u pranje kose uvedite šampon s ljubičastim pigmentom za profesionalnu njegu. Upotreba je krajnje jednostavna. Napravite čaj od kamilice s kojim ćete isprati kosu. 
kosa regegnerator kod kuće recept

unsplash

Regenerator za kosu od limuna

Ispiranje kose s razrijeđenim sokom od limuna preporučuje se za masnu kosu. Limunska kiselina regulira rad lojnih žlijezda, smanjujući otpuštanje sebuma. Istovremeno, vitamin C koji se nalazi u limunu, jača vlasište i pozitivno utječe na rast kose i gustoću. Za pripremu ovog regeneratora treba vam sok jednog limuna i 1 litra vode.