Odgovorili smo na 5 glavnih pitanja o noćnoj njezi kože

Odgovorili smo na 5 glavnih pitanja o noćnoj njezi kože

Noćna njega kože povlači bezbroj pitanja, a sada možete saznate radite li nešto pogrešno i kako se odabiru proizvodi za noć.

Koja je razlika između kozmetičkih proizvoda za noć i dan?

Prije svega u djelovanju. Noćni i dnevni proizvodi zapravo se prilagođavaju prirodnom bioritmu kože. Noću se tijelo i koža obnavljaju, stoga u kozmetici za noć postoje upravo one komponente koje joj pomažu u tome: poboljšavaju strukturu kože i njeguju je. Kožu je pak potrebno štititi tijekom dana, pa su antioksidanti i SPF faktor uključeni u dnevne proizvode.
njega kože lica noć

Trebaju li svi koristiti kozmetiku namijenjenu noćnoj upotrebi?

Ako želite održati kožu mladom i lijepom, svojoj njezi dodajte proizvode za noćnu njegu. Noću se povećava propusnost kože i tada takva kozmetika djeluje dublje i jače te ćete sigurno imati vidljivih rezultata sljedeće jutro.  

Kako odabrati kozmetiku za noć?

Sve ovisi o potrebama kože. Hidratantna krema je nekome dovoljna, dok za nekog drugog ipak treba uvesti i kombinaciju kreme, esencije, seruma i pilinga. Važno je razumjeti: u jednom proizvodu, ma koliko on bio univerzalan, često nema dovoljno komponenti koje bi mogle ispuniti sve potrebe kože. Kombinirajte proizvode: koristite piling nekoliko puta tjedno, korektivna sredstva kada se morate riješiti upale i prištića, jače koncentrate kada trebate obnoviti kožu.
njega kože lica noć

Koja su osnovna pravila pri korištenju kozmetike za noć?

Pravilo je jedno, noće proizvode uvijek nanesite sat i pol prije spavanja (u protivnom koža ih neće dobro upiti, a većina će završiti na vašoj jastučnici). Nanesite ih količinski toliko koliko vam je potrebno da se osjećate ugodno. Prekomjerno nanošenje proizvoda u debljim slojevima neće pojačati djelovanje komponenti, već će samo donijeti nelagodu. To se posebno odnosi na maske, kreme i koncentrate, koji zbog svoje teksture, ako se velikodušno nanose, mogu ostaviti tanak film na licu. Ako pretjerate, prođite lice nježno tapkajući mekanim papirnatim ručnikom (najbolje maramicom za nos). 
njega kože lica noć

Koje su glavne pogreške pri korištenju proizvoda za noćnu njegu?

Jednostavno je, ne nanosite proizvode sa SPF faktorom po noći, tonirane proizvode (uključujući BB i CC kreme), serume s efektom nijansiranja i tako dalje. Također, nemojte koristiti više od tri proizvoda s kiselinama odjednom (uključujući ako jedan od proizvoda sadrži vitamin C). To jest, ako koristite esenciju, serum i masku s raznim vrstama kiselina, tada četvrti proizvod ne smije sadržavati kiseline i vitamin C.

I ne zaboravite pažljivo pročitati upute: često pogrešna primjena proizvoda blokira njegovu učinkovitost.