Niste sigurni djeluju li vaši kozmetički proizvodi? Evo na što obratiti pažnju

Niste sigurni djeluju li vaši kozmetički proizvodi? Evo na što obratiti pažnju

Pitate se koliko često treba mijenjati režim njege kako bi vaša beauty rutina bila učinkovita? Ako se često uhvatite gledajući u ogledalu bez da ste sigurni kako krema koju koristite išta čini vašoj koži, ovaj će vam članak dobro doći.

U potrazi za savršenom njegom kože, prije ili kasnije pridružit ćete se jednom od dva tabora: nestrpljivi beautyholici koji odaberu novi proizvod čim razina kreme u bočici pokaže prve znake korištenja i one koji ne samo da ostaju vjerni jednoj marki, već i kupuju proizvode za buduću upotrebu da ih imaju na zalisi, čisto za svaki slučaj. Čiji je pristup ispravniji i kada je vrijeme za zaključak da kremu treba mijenjati? I općenito, treba li našoj koži raznolikost na koju smo navikli u prehrani? 

djelovanje beauty kozmetičkih proizvoda na kožu
Strpljenje i rutina

Pravilo broj jedan u njezi kože je dosljednost. Nemojte se zavaravati mitovima kako koža može postati "umorna" ili "previše nahranjena" ako koristite istu kremu. Učinak hidratantnih sastojaka kreme u potpunosti se otkriva za otprilike mjesec dana, a ostalim aktivnim molekulama treba puno, puno više vremena. Nevidljive oku, ali vrlo djelotvorne čestice postupno dopiru do dermisa kako bi iznutra pokrenule istu nesmetanu nadogradnju staničnih mehanizama, potičući regeneraciju, obnavljanje elastičnosti, desenzibilizaciju i borbu protiv depigmentacije.

Stoga, nakon što pronađete odgovarajuću kremu, čiji je učinak primjetan nakon 4-5 tjedana korištenja, zabranite si njezinu promjenu. Ako se vremenski uvjeti radikalno promjene, odaberite proizvode iste marke i slične formule, ali prilagođene određenoj sezoni jer ljeti i zimi potrebe kože nisu identične.

Nedavno istraživanje tvrtke Lancôme pokazuje da se koristi od vjernosti proizvodu za njegu kože povećavaju svakog tjedna, dostižući svoj puni potencijal za unutar 6 do 12 mjeseci. Međutim, znanstvenici znaju da svi čeznemo za brzim učincima i zato neprestano smišljaju formule za "trenutno zadovoljstvo". Sjaj, svježina i glatka tekstura kože pojavljuju se odmah nakon nanošenja takvih proizvoda ili u roku od 24 sata, dok ostali aktivni sastojci pokazuju svoju učinkovitost nakon puno duže vremena.
djelovanje beauty kozmetičkih proizvoda na kožu

@_hollyt

Hiperpigmentacija i akne

Iako smo navikli štiti se od sunca ljeti, na zaštitu od štetnih utjecaja sunčevih zraka ne smijemo zaboraviti ni zimi. Istraživanja francuskih laboratorija pokazala su da nepravilnostima na koži dugujemo ne samo sunčevim zrakama, već i onečišćenju okoliša. Dobra vijest je da su moderne beauty proizvodi sa SPF faktorom potpuno nevidljive i odlično funkcioniraju i kao završna krema, ali i baza na make-up.

Ostati vjeran svojoj rutini također je neophodno za borbu protiv akni. Nemojte napraviti tipičnu pogrešku i prekinuti tretman kože nakon što akne i upalne nestanu. Pravo vrijeme za to je tek nakon remisije čiji je vremenski rok nakon 3 mjeseca. Važno je unutar tog perioda nastaviti s primjenom tretmana. U suprotnom riskirate zatvaranje ciklusa problema: recidiv, liječenje, odmor, ponovni recidiv i tako dalje.
djelovanje beauty kozmetičkih proizvoda na kožu
Promjene vezane za dob

Što se tiče svakodnevne borbe protiv bora, vrećica ispod očiju, umora kože i gubitka tonusa, tada ne biste trebali juriti za inovacijama, mijenjajući proizvode u korist novih otkrića i čudesnih formula. Ako ste pronašli prave aktivne sastojke koji očito koriste vašoj koži, pričekajte otprilike godinu dana prije nego što isprobate nešto drugo. Stanice epiderme trebaju se vratiti u radno stanje, a molekulama kreme protiv starenja treba najmanje 1-3 mjeseca da pozitivno utječu na njihov metabolizam.

Osim toga, preobilni i slučajni eksperimenti s novim sredstvima mogu dugoročno dovesti do preosjetljivosti epiderme ili kozmetičkih akni. Računajte na dugotrajnu i trajnu njegu koja će vas održavati hidratiziranima i bez specifičnih gnjavaža.
djelovanje beauty kozmetičkih proizvoda na kožu

unsplash

Posebni slučajevi

Ali ovdje se sve rješava brže. Liječenje kože zahvaćene infekcijama, sezonskim ili alergijskim osipom je kratkotrajno i obično ne traje duže od mjesec dana. U ovom slučaju najčešće se korite posebni preparati koji sadrže aktivne sastojke koji intenzivno djeluju na kožu. Na kraju terapije postupno prijeđite na proizvod za njegu koji sadrži iste molekule, ali u nižoj koncentraciji, kako biste kožu postupno navikli na skromniju prehranu.