Kako kombinirati rutinu za njegu lica?

Kako kombinirati rutinu za njegu lica?

Ako želite imati lijepu i besprijekornu kožu, morate kombinirati vrlo specifične sastojke. Objasnit ćemo koji su to sastojci i u kojem spoju su najbolji za vašu kožu.

Otkrijte kako kombinirati sastojke u njezi kože lice na najučinkovitiji  način. Ako imate masnu kožu lica, borite se s borama ili proširenim porama, ili pak samo tražiti nešto za dodatan sjaj lica, ovo su kozmetički sastojci koje morate kombinirati.

kako kombiniorati sastojke u njezi kože lica

Protiv nečistoća: salicilna kiselina + hijaluronska kiselina

Prištići i miteseri su najčešće povezani uz masnu kožu gdje su lojne žlijezde previše aktivne. To znači da će višak sebuma sjediti na koži kao sloj masti i stvarati savršeno tlo za razvoj nečistoća. Jedan od najboljih sastojaka protiv prištića izazvanih masnom kožom je salicilna kiselina, međutim tijekom vremena može pretjerano isušiti kožu lica. Iz tog razloga je dodatna hidratacija prijeko potrebna za vrijeme korištenja salicilne kiseline. Najbolje su proizvodi s hijaluronskom kiselinom
kako klombinirati sastoijke za njegu kože lice

unsplash

Protiv bora: retinol + SPF

Recept za glatku i njegovanu kožu je retinol i dodatna zaštita. Retinol je posebno djelotvorna forma vitamina A. Potiče stvaranje stanica u gornjem sloju kože te dokazano smanjuje bore. Jedan od nedostataka retinola je to što aktivni sastojak čini kožu lica vrlo osjetljivom na svjetlo. Kako bi izbjegli oštećenje kože, obavezno koristite SPF zaštitu od minimalno 30. 
kako klombinirati sastoijke za njegu kože lice

unsplash

Protiv proširenih pora: voćna kiselina + aloe vera

Peelinzi s voćnim kiselinama (limun ili ananas) dobar su odabir za kožu s proširenim porama. Ti preparati uklanjaju mrtve stanice kože i oslobađaju pore od bakterija. Jedini nedostatak im je što iritiraju gornji sloj kože te je potrebno dodatno umiriti kožu lica. To ćete najučinkovitije napraviti s kremom ili tonikom od aloe vere koja djeluje umirujuće i protuupalno. 
kako klombinirati sastoijke za njegu kože lice

pexels

Za sjaj kože: skvalen + vitamin C

Savršen sjaj kože smatra se glavnim ciljem bilo koje njege lica. U ovom slučaju, nakon tipičnog čišćenja lica, nanesite tonik koji neutralizira kožu i daje joj vlagu. To pruža sastojak skvalen. Ovaj sastojak pružit će i dodatnu bazu za učinkovitije prodiranje sastojaka koje ćete dalje nanositi, a za sjaj kože preporučujemo proizvode s aktivnim sastojcima poput vitamina C