Mekana i baršunasta koža uz 3 domaća pilinga za tijelo

Mekana i baršunasta koža uz 3 domaća pilinga za tijelo

Piling za lice ili tijelo pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože i tako joj daje prirodni sjaj i mekoću. U trgovinama postoji niz pilinga s različitim veličinama granula i u raznim mirisima, međutim, kako biste napravili savršen piling kože nisu vam potrebni kupovni pilinzi za tijelo. Vrlo je vjerojatno kako sve za njihovu pripremu već imate u svojoj kuhinji. Danas vam donosimo 3 recepta za domaći piling koje možete napraviti vrlo brzo i jednostavno.

Kakav piling za tijelo koristiti?

Neovisno o tome hoćete li svoj piling kupiti u trgovini ili ga napraviti uz pomoć sastojaka koje imate u kuhinji, morate znati kakav tip kože imate. Ovisno o tome možete birati između granula koje će te koristiti u svom pilingu za tijelo.

 

domaći piling za tijelo od kave, piling, tijelo, eclectic.hr

Pinterest

Kako napraviti piling za tijelo od kave?

Piling za tijelo od kave često se koristi za njegu tijela jer osim što kožu ostavlja mekom odličan je saveznik u borbi protiv celulita. Kod pripreme pilinga za tijelo na bazi kave potrebni su vam: kava, voda i med. Sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Sami možete birati želite li da piling bude više ili manje gust pa ovisno o izboru dodajte više kave ili vode.

 

domaći piling za tijelo, eclectic.hr

Pinterest

Kako napraviti piling za tijelo na bazi šećera?

Piling na bazi smeđeg šećera vrlo je učinkovit, ali granule smeđeg šećera nešto su veće nego one u pilingu od kave, pa ovo možda nije idealan piling za one koji imaju vrlo osjetljivu kožu. Odaberite bazno ulje koje želite koristiti, to može biti ulje kokosa, maslinovo, badema ili neko ulje za njegu dječje kože, dodajte smeđi šećer i po želji nekoliko kapi eteričnog ulja za miris.

domaći piling za tijelo, eclectic.hr

Kako napraviti piling od kukuruzne krupice?

Za ovaj piling također vam je potrebno ulje po izboru i pšenična krupica. Pomiješajte sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu teksturu. Količine sastojaka ovise o vašem željama, pa ako želite nešto jači piling napravite gušću varijantu i obrnuo.

domaći piling za tijelo, eclectic.hr

Pinterest

Koji se još sastojci mogu dodavati u piling za tijelo?

Sigurni smo da u se u vašim kuhinjama nalazi još niz sastojaka koji bi vam mogli poslužiti kod pripreme domaćeg pilinga za tijelo. Pa u piling za tijelo možete dodati i malo mlijeka, limuna, umjesto šećera možete koristiti morsku sol, sobu bikarbonu i slične sastojke. Piling tijela se radi na vlažnu kožu kružnim pokretima, a trebalo bi ga raditi barem jednom tjedno, ovisno o tipu kože i njegovoj problematici.