Koristite li ulje za čišćenje lica? Evo zašto bi trebali

Koristite li ulje za čišćenje lica? Evo zašto bi trebali

Žene su u stanju satima istraživati kreme i serume za njegu lica, isprobati brojne proizvode za njegu dok ne pronađu onaj koji njihovu kožu čini besprijekornom, no jedan od proizvoda koji vrlo često nepravedno preskaču jest uljni čistač za lice. Evo zašto biste ih trebali uvesti u svoju beauty rutinu i što rade vašoj koži.

Kakav čistač za lice izabrati

Izbor proizvoda kojim čistite lice jednako je važan kao izbor kreme kojom lice njegujete. Kod proizvoda za čišćenje lica 2 su glavna faktora, da učinkovito uklanja sve s kože i da je istovremeno nježan prema koži.
Temeljito čišćenje lica najbitniji je korak na putu do lijepe kože, stoga vaš čistač mora svoj posao obavljati besprijekorno. Čistači koje koristite zimi ne moraju nužno odgovarati potrebama koje koža ima ljeti. Naime, ljeti često koristimo vodootporni make-up koji ne može temeljito ukloniti svaki proizvod za čišćenje lica, osim toga, tu je zaštitni faktor koji je najčešće vodootporan. Jako je bitno nositi ga cijele godine, a naročito ljeti, a jednako je bitno da ga na kraju dana u potpunosti uklonite s kože, što neki blagi čistači za lice ne mogu učiniti. Idealna rutina za čišćenje lica trebala bi uključivati dvostruko čišćenje lica, o kojem više možete čitati ovdje.
ulje za čišćenje lica, uljni čistači za lice, njega kože, eclectic.hr

Uljni čistači za lice

Koji su dakle razlozi da u vašu beauty rutinu uključite ujini čistač za lice? Kao što smo već naveli, vodootporni make-up i kreme za zaštitnim faktorom vrlo teško odlaze s lica bez pomoći uljnog čistača za lice. Osim toga, vrlo je nježan za kožu, a s obzirom na to da se u pravilu nanose na suhu kožu i masiraju s nekoliko kapi vode, istovremeno lice čistite i masirate ga, te tako potičete cirkulaciju. Uljni čistaci lica vrlo su učinkoviti u uklanjanju prirodnih ulja koja se na koži stvaraju kroz dan i uravnotežuju prirodni pH kože. Uljni čistači za lice na površinu izvlače sve nečistoće i time čiste pore, a koža nakon čišćenja uljnim čistačima za lice ostaje čista, meka i hidratizirana, spremna za nastavak rutine njege kože lica.

 

ulje za čišćenje lica, uljni čistači za lice, njega kože, eclectic.hr