Korisni trikovi: Kako trepavicama dati volumen i dužinu u 5 minuta?

Korisni trikovi: Kako trepavicama dati volumen i dužinu u 5 minuta?

Ako vas priroda nije nagradila s dugim i gustim trepavicama, pokušajte ju prevariti.

Najbolji izum beauty industrije za stvaranje spektakularnog izgleda su ekstenzije trepavica. Ovaj postupak nije nimalo jeftin, itekako oduzima vrijeme, a i često se mora ponavljati kako ne bi izgledali, u najmanju ruku - očerupano.

Pokušajmo učiniti trepavice voluminoznim i vizualno ih produljiti s metodama koje su ipak draže našem budžetu.

trepavice trikovi za dužinu i volumen

unsplash

Prekrasne trepavice u svega nekoliko minuta

Najbrži i najlakši način za postizanje šik trepavica je napraviti prave korake prije nanošenja maskare. Trebat će nam uvijač za trepavice (ovo su najbolji uvijači za trepavice), četkica za trepavice, maskara i puder u prahu.

Korak 1. Uzmite uvijač za trepavice i zagrijte ga sušilom za kosu (ne pretjerujte). Malo ljudi zna, ali učinak uvijanja zagrijanim instrumentom traje mnogo duže.

Korak 2. Prije upotrebe maskare četkicom temeljito napudrajte trepavice. Koristite malu količinu pudera koja će obaviti trepavice bez da vam upada u oči. Ova tehnika omogućit će vam bolje prianjanje šminke, a trepavice učiniti veličanstvenijima.

Korak 3. Zagrijte maskaru. Uronite maskaru u toplu vodu i ostavite 1-2 minute. Kada je topla, postaje tečniji i ravnomjernije se raspoređuje duž duljine trepavica.

Korak 4. Nanesite maskaru. Tajna bujnih i dugih trepavica je slojevitost, pa nakon sušenja prvog sloja ponovno nanesite maskaru. U slučaju kvržica, uklonite ih četkom za trepavice.

Nakon takvog šminkanja malo je vjerojatno da će netko razlikovati vaše trepavice od ekstenzija.
trepavice trikovi za dužinu i volumen

pexels

Pravila za nanošenje maskare

Ovisno o tome kakav učinak želite postići, maskaru možete nanositi na različite načine.

Za otvoren pogled tijekom nanošenja maskare, trepavice rastežemo prema gore. Usredotočite se na sredinu i ciljajte cijelu dužinu trepavica.

Vizualno produljiti trepavice pomoći će maskara u boji, a nanosi se samo na vrhove već obojenih trepavica.

Ako želite zadržati volumen i učinak uvijenih trepavica duže, maskaru nanesite s obije strane. Prvo odozgo u smjeru rasta, zatim odozdo. Tako se trepavice neće preopteretiti samo s jedne strane i, prema tome, neće se tako brzo odviti.