Koja su prirodna ulja najbolja za njegu kose?

Koja su prirodna ulja najbolja za njegu kose?

Prirodnim uljima moguće je napraviti kraljevski tretman za kosu nakon čega će ona biti dubinski njegovana, sjajna, lepršava i zdrava.

Zašto biste trebali koristiti prirodna ulja za njegu kose?

Među najbolje tretmane koje možete napraviti za kosu, naročito ako se ne radi o profesionalnim tretmanima već tretmanima za kosu koje možete napraviti kod kuće, zasigurno spadaju prirodna ulja. Prirodna ulja dubinski njeguju kosu, daju joj sjaj, sprječavaju pucanje i obnavljaju oštećene vlasi, njeguju ne samo kosu već i vlasište, sprječavaju nastanak peruti i pružaju kosu još cijeli niz dobrobiti ovisno o tome koje ulje za njegu kose izaberete.

njega kose, prirodna ulja za njegu kose, ulje makadamije, kokosovo ulje, ricinusovo ulje, tretman uljima za kosu, eclectic, eclectic.hr

Kako napraviti tretman kose prirodnim uljima?

Tretman kose prirodnim uljima najbolje je napraviti večer prije nego što planirate oprati kosu. Za razliku od regeneratora ili maski koje stavljamo samo na vrhove kose, prirodna ulja nanose se na cijelu dužinu kose uključujući vlasište. Odvojite dio po dio kose i na svaki dio  nanesite ulje (dovoljno obilno da zahvati svaku vlas, ali nemojte pretjerati kako vam se ulje ne bi slijevalo po licu). Nakon toga kosu stavite u topli ručnik kako bi toplina pospješila djelovanje ulja.
 
Kod izbora ulja pazite da ulje bude hladno prešano što znači da  je nakon obrade ulje zadržalo hranjivu vrijednost koja inače može biti uništena toplinskom obradom.
 
Ulje bi bilo idealno nanijeti  večer prije pranja, no čak i nekoliko sati napravit će razliku. Kosu nakon tretmana prirodnim uljima operite kao i inače. Ako je vaša kosa masna i lako se raščešlja, masku stavite prije šamponiranja kako bi kosa ostala što duže svježa. Ako je vaša kosa lomljiva i teško se raščešljava, nakon što 2 puta šamponirate kosu, umjesto regeneratora, stavite hranjivu masku za kosu.
njega kose, prirodna ulja za njegu kose, ulje makadamije, kokosovo ulje, ricinusovo ulje, tretman uljima za kosu, eclectic, eclectic.hr

Koje prirodno ulje za njegu kose odabrati?

Postoji i cijeli niz ulja koja se mogu koristi za njegu kose, a danas donosimo neka do najpopularnijih koje i sami volimo koristiti za njegu kose.
 
Ricinusovo ulje

Velika količina vitamina E, omega masnih kiselima te mala molekularne težine zbog koje lako prodire u kosu  čini ricinusovo ulje jednim od najboljih izbora za njegu kose. Osim što kosu hrani, ubrzava njezin rast i sprječava otpadanje kose.
 
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje bogato je masnim kiselima koje brzo i učinkovito prodiru u kosu te pruža djelotvornu i dubinsku zaštitu od pucanja i opadanja kose. Također, kokosovo ulje sadrži i proteine i hranjive tvari koje su djelotvorne u poticanju rasta kose.
 
Ulje makadamije        
 
Mononezasićene kiseline iz ulja makadamije štite kosu i vlasište od oštećenja, a kosi pružaju potrebu vlagu. Ulje makadamije sadrži i vitamin E koji će omekšati čak i najoštriju kosu.

Ulje makadamije kao stvoreno je za suhu i beživotnu kosu kojoj nedostaje sjaja. Osim toga, ovo ulje sadrži i prirodnu UV zaštitu, koja će kosu štiti od štetnog utjecaja sunčevog zračenja.
njega kose, prirodna ulja za njegu kose, ulje makadamije, kokosovo ulje, ricinusovo ulje, tretman uljima za kosu, eclectic, eclectic.hr

Pixabay