Kako se nositi s problemom suhih usana?

Kako se nositi s problemom suhih usana?

unsplash

Uz pomoć pilinga, balzama i kućnih pripravaka, suhe usne postat će stvar prošlosti.

Činjenica je da za razliku od kože tijela, osjetljiva koža usana (osim kože u kutovima usta) nema žlijezda lojnice i melanin. Zbog toga su usne lišene prirodne zaštite te nisu u stanju osigurati prehranu i hidrataciju. To znači da su osjetljivije na utjecaje okoline i ultraljubičasto svjetlo.

Ako redovito patite od suhoće, bolnih pukotina i ljuštenja na usnama, isključite upotrebu balzama i ruževa s parafinom, vazelinom, mineralnim uljima, silikonima, mentolom, fenolom i ekstraktom kamfora. Svi ti sastojci doprinose još većem sušenju usana i dovode do potrebe za sve češćim korištenjem proizvoda za usne.
problem ispucalih usana koje se ljušte

unsplash

Pored balzama (koji ne sadrže navedene sastojke - ovdje možete pronaći one najbolje balzame), koristite piling za usne jednom tjedno. Piling nježno eksfolira mrtvu kožu i zaglađuje je. Opet pročitajte sastav i izbjegavajte gornje sastojke.

Također, ako niste alergični, pokušajte med ili šećer pomiješan s maslinovim uljem kao piling.
problem ispucalih usana koje se ljušte

unsplash

Ako je koža usana toliko oštećena da se na njoj redovito formiraju pukotine koje teško zacjeljuju, piling nije opcija. Ako već i običan osmijeh izaziva osjećaj zategnutosti i bol, hitno posegnite za kozmetičkim arsenalom sa snažnijim učinkom te ga redovito nanosite, a odlični su proizvodi koji sadrže vitamin E. Pripazite i na unos vode jer dehidracija značajno utječe na suhoću usana.  
problem ispucalih usana koje se ljušte

unsplash