Kako se brinuti za kožu lica u jesen?

Kako se brinuti za kožu lica u jesen?

Preporučujemo prilagođavanje dnevnih rutina kako bi vaša koža ovu jesen bila besprijekorna i njegovana.

Nakon ljeta koža je presušena i nema dovoljno vremena za oporavak jer ispred nas je hladno i vjetrovito razdoblje. Glavni problemi s kojima se možete suočiti su suhoća, staračke pjege i preosjetljivost. Da biste izbjegli ove probleme, trebali biste prilagoditi svoju svakodnevnu rutinu.

njega lica jesen

Pranje lica

Lojne žlijezde u jesen počinju raditi sporije, ali to ne znači da trebate prestati prati svoje lice ujutro i navečer. Samo trebate odabrati manje agresivna sredstva, odnosno pjenu ili mlijeko za čišćenje lica. Stručnjaci savjetuju da se tijekom sezone grijanja, koža ne pere čvrstim sapunom koji jako isušuje kožu. Bolje je zaboraviti i na antibakterijska sredstva. Odaberite tekući ili kremasti sapun i koristite hladnu vodu. Kada se kupate ili tuširate, imajte na umu da topla voda isušuje kožu, pa morate odabrati ugodnu temperaturu za sebe, bez vrućih tuševa. 
njega lica

Toniranje lica

Tonik treba koristiti nakon svakog pranja i prije nanošenja kreme. Ova tekućina uklanja negativne čimbenike koje vruća voda iz slavine može imati, vraća pH ravnotežu, što je potrebno za normalizaciju zaštitnih funkcija kože. Osim toga, tonik dovršava postupak čišćenja kože. Doista, mnogi su primijetili da nakon uklanjanja kozmetike s mlijekom ili gelom i pranja s pjenom, na pamučnoj blazinici navlaženom tonikom, još uvijek postoje tragovi prljavštine. Tonik ne samo da osvježava kožu, već je i svojevrsni provodnik za prodiranje korisnih tvari i vitamina koji se nalaze u kremama. Glavno pravilo za tonik, koji ćete koristiti u jesen, je odsutnost alkohola u sastavu. Inače, tonik može kožu učiniti ne samo suhom, već i osjetljivijom na agresivno okruženje.
njega lica

Krema za lice

Struktura kreme u jesenskom periodu trebala bi biti gušća nego ljeti. Najbolje je koristiti proizvode koji uključuju vitamine A, C i E. Popodne možete koristiti hranjivu kremu koja se mora nanijeti najkasnije 30 minuta prije izlaska van. Noću je najbolje koristiti serum koji ne samo da duboko vlaži, već i hrani kožu.

Zaštita kože

Unatoč činjenici da je u jesen sunce manje agresivno nego ljeti, ne smijete zaboraviti na zaštitu kože. Za dnevnu primjenu koristite minimalno SPF 15. Masne kreme često dovode do začepljenja pora, pa odaberite kremu s teksturom koju nećete osjetiti na licu.