Kako pronaći savršeni parfem?

Kako pronaći savršeni parfem?

Ne postoje žene koja ne vole parfeme, postoje samo one koje još uvijek nisu pronašle svoj savršeni miris.

Mnoge od nas suočile su se s problemom odabira parfema. Suviše je sladak, previše je dosadan, preintenzivan je… Pitate se kako odabrati parfem koji će se idealno stopiti s vašom kožom i osjetilima? Jednostavno, slijedite ova pravila.

kako pronaći parfem i odabrati
U kupovinu parfema najbolje je krenuti ujutro. Vaši mirisni receptori najbolje rade upravo tada te ćete parfem osjetiti čišće i intenzivnije. Osim toga, zrak u trgovini još uvijek neće biti prepun razno raznih mirisa ostalih kupaca i parfema koje su isprobavali.

Nemojte žuriti pri odabiru parfema. Parfemi sadrže alkohol te ih nije poželjno udisati odmah nakon prskanja jer nadražuju receptore u nosu. Kako bi potpuno doživjeli parfem, pričekajte 5-10 minuta nakon nanošenja. U tom vremenskom periodu sav nepotreban alkohol će ispariti, a miris će lijepo sjesti na kožu sa svim svojim notama.
parfem kako odabrati
Ako vam se svidi neki parfem, obavezno ga nanesite na kožu. Postoji velik broj parfema koji će promijeniti svoj miris u kontaktu s tijelom te će djelovati drugačije.

Važno je podijeliti parfeme u skupine i pronaći idealnu skupinu koja vam odgovara. Postoje cvjetni mirisi, citrusni, drveni, itd. Ovo će vam pomoći u drastičnom sužavanju mirisnih nota koja ćete isprobavati u parfumeriji tako da će pogreška biti izbjegnuta.
kako odabrati parfem
U trgovinama se nalazi u prosjeku oko 200 različitih parfema i nemoguće ih je sve isprobati. Nemojte se ustručavati tražiti pomoć stručnih zaposlenika jer oni postoje da bi vam olakšali pronalazak čim shvate kojim parfemima više gravitirate.

Prije odlaska u parfumeriju pogledajte parfeme koje već imate i koje najčešće koristite. Zapitajte se zašto. Što je tako posebno u njima? Zašto neke druge parfeme gotovo i ne koristite? Informirajte se o notnoj paleti (guglajte) jer možda uvidite vrijedne informacije koje će vam doživotno pomoći u odabiru novih parfema.