Kako pravilno koristiti sheet masku?

Kako pravilno koristiti sheet masku?

Svi ih koristimo kako bi svoju kožu doveli u red. Međutim, koristimo li sheet maske za lice na pravilan način? Donosimo vam vodič koji će vas pretvoriti u pravog stručnjaka za sheet maske, a vaša koža bit će vam zahvalna.

Vrijeme je da naučite sve o ovom kozmetičkom proizvodu kako biste iz sheet maske izvukli maksimum.

Sheet maske izrađene su od materijala s prirodnim vlaknima, a imaju proreze na oči, nos i usta te su zasićene njegujućim serumima. Prednost ovih maski je činjenica da su lišene interakcije sa zrakom i suncem, odnosno aktivni sastojci ne oksidiraju. Ove maske dolaze u različitim oblicima i vrstama, ali svaka od njih ima samo jedan cilj, a to je maksimalno prodiranje svih glavnih sastojaka u kratkom vremenskom roku uz učinkovit učinak. To sve ipak ovisi o vrsti vaše kože, kao i o njezinom stanju.


sheet maska za lice

Sheet maske možemo podijeliti u dvije vrste: one koje pokrivaju cijelu površinu lica i one koje utječu na određeno područje (vrat i dekolte ili područje oko očiju). Maske koje utječu na određeno područje, idealne su za osobe s kombiniranom kožom jer možete ciljno tretirati samo određeno područje te ih možete kombinirati ovisno o potrebama vaše kože. Uz to, postoje i sheet maske koje djeluju u kombinaciji s beauty uređajima koji ih aktiviraju i za minimalno vrijeme (maksimalno tri minute) pokazuju sve za što su sposobne.

sheet maska za lice

Što sheet maske mogu napraviti za vašu kožu?

Ove maske mogu učiniti sve što vašoj koži treba. Mogu je očistiti, hidratizirati, umiriti, obnoviti, zategnut, poboljšati boju i teksturu. Za vlaženje su zaslužni sastojci poput kolagena, hijaluronske kiseline, aloe vere, vitamina E. Za masnu kožu najbolje je izabrati sheet maske s čajevcem, vitaminom C, zelenim čajem ili bambusom. Ako je vaša problematika natečenost, onda odaberite masku koja u svom sastavu ima esenciju meda, Centella asiatica ili Arbutin.

Kako pravilno odabrati sheet masku?

Prilikom odabira maske, morate se usredotočiti na tip kože. Ako ste vlasnica osjetljive i suhe kože, odaberite masku za hidratizaciju te svakako izbjegavajte maske za čišćenje kože jer su one najčešće usmjerene ka masnoj koži.

Ako je koža kombiniranog tipa i sklona masnom sjaju, onda je za vas prikladna maska s čajevcem, a ne ona s učinkom vlaženja.

A ako imate normalan tip kože i želite je pripremiti prije važnog događaja ili izlaska, pronađite masku s puževim ekstraktom i hijaluronskom kiselinom. Šminka će ljepše leći na lice i duže će trajati.

I ne zaboravite na alergije! Pažljivo proučite sastav na pakiranju i posavjetujte se s kozmetičarkom koji već poznaje potrebe vaše kože i njene značajke.
sheet maska za lice

Kako koristiti sheet masku?

Zbog vlažnosti maske, aktivna tvar, koja je impregnirana na tkanini, dostavlja se izravno u epidermu i nema vremena za isparavanje. S vremenom se maska, naravno, osuši jer je u doticaju sa zrakom.

Sheet masku se preporučuje imati na licu 15-20 minuta i to s razlogom. Upravo je toliko vremena potrebno da epiderma apsorbira aktivne sastojke. Držanje maske duže od preporučenog vremena nije štetno, već je besmisleno.
sheet maska za lice

Mogu li koristiti sheet masku svaki dan?

Popularnost maski toliko je velika da proizvođači razvijaju posebne formulacije orijentirane na učestalu upotrebu. Ako niste sigurni da vaš tip kože i stanje zahtijeva svakodnevnu primjenu maski, tada se posavjetujte s kozmetičarkom.

Učestala upotreba maski možda neće naštetiti vašoj koži, ali ako govorimo o redovnoj kućnoj njezi, onda je dovoljno primijeniti sheet masku 1-2 puta tjedno.

Kvalitetno čišćenje pomoći će u suzbijanju hiperkeratoze, odnosno u uklanjanju "stare" epiderme i osigurat će dublju penetraciju aktivnih sastojaka maske te će produžiti sam učinak sheet maske.