Kako pravilno koristiti masku za područje oko očiju?

Kako pravilno koristiti masku za područje oko očiju?

Donosimo vam 3 jednostavna pravila za rukovanje ovim neophodnim kozmetičkim proizvodom koji postaje sve popularniji zbog svoje učinkovitosti. Ako još uvijek niste isprobali masku za područje oko očiju, krajnje je vrijeme.

Unatoč činjenici da se danas beauty brendovi natječu u inventivnosti, proizvodeći razno razne beauty proizvod, trenutno tržištem vladaju maske za područje oko očiju. Štoviše, odlične su i kao sos-lijek, ali i kao njega s produženim djelovanjem jer brzo vlaže kožu, čine ju elastičnijom te nakon nekog vremena brišu tragove umora i oteklina ispod očiju. Svi znamo da moramo itekako biti oprezni s područjem oko očiju, da ga moramo njegovati na pažljiviji način od ostatka lica jer je koža na ovom dijelu tanka. Također, prve borice najčešće nastaju oko očiju tako da bez obzira na vašu dob, ovo je područje koje ne smijete zanemariti. Ako koristite masku za područje oko očiju, super! Ako ih još niste isprobali, sada je krajnje vrijeme, a mi vam donosimo neka osnovna pravila kako ih koristiti.

maska za područje oko očiju, flaster za oči
Sastavili smo tri savjeta o tome kako pravilno koristiti masku za područje oko očiju kako biste maksimalno iskoristili ovaj prijeko potreban kozmetički proizvod:

1. Ako ste na putovanju i nemate mogućnost uklanjanja šminke, ne koristite masku za oči. Možete ju koristiti samo na prethodno očišćenoj i suhoj koži. U protivnom, kombinacija kozmetičkih sastojaka i komponenti u maski za oči može izazvati nepredvidivu reakciju na koži u vidu iritacije, crvenila ili čak alergijske reakcije.
maska za područje oko očiju, flaster za oči
2. Prije upotrebe maske za oči napravite laganu masažu osjetljivog područja oko očiju dodirivanjem kože prstima na orbitalnoj kosti ili napravite neke vježbe iz prakse masiranja lica. Ovi jednostavni koraci poboljšat će cirkulaciju i pomoći korisnim sastojcima koji se nalaze u maski za područje oko očiju da uistinu iskoriste svoj puni potencijal.

3. Nakon korištenja i uklanjanja flastera (nakon 15-20 minuta ili sljedećeg jutra (na primjer, neki flasteri se obično ostavljaju preko noći)), ostatak proizvoda ne isperite vodom već je najbolje da ostatke lagano utapkate u kožu.