Kako izvući maksimum iz maske za lice?

Kako izvući maksimum iz maske za lice?

@itsnotchristinaa

Ako ste ikada bili na kozmetičkom tretmanu njege lica onda ste sigurno bili oduševljeni kada ste po završetku tretmana vidjeli svoju kožu. Čista, sjajna , njegovana i zategnuta, međutim kada ste kući pokušali dobiti isti rezultat, nije se dogodio.

Postoji nekoliko razloga za to, prije svega, proizvodi koji koriste stručnjaci za njegu lica nešto su koncentriraniji pa samim time imaju bolji učinak, također, stručnjaci bi trebali vrlo dobro prepoznavati tip kože i sastojke koji su mu potrebni za maksimalni rezultat pa su stoga rezultat daleko konkretniji nego što ih dobijemo sami.

Image
Međutim, postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete dobiti rezultate koji su vrlo slični onima kod stručnjaka. Prije svega, morate jako dobro poznavati svoj tip kože, koji mu sastojci u proizvodima odgovaraju, a koji ne, to također ovisi i o godinama, godišnjem dobu ali i o općem stanju kože lica. Neki tipovi kože zahtijevaju više brige i kombinaciju više proizvoda, dok će nekima basic hidratantna maska donijeti sasvim dobre rezultate.

Kako bi iz vaše maske i njege kože izvukli maksimum pokušajte slijediti ovih par koraka. Prije svega, kako bi svi sastojci iz maske što više prodrli u kožu potrebno je napraviti piling, koji se  i inače preporučuje raditi jednom do dva puta tjedno. Nakon eksfolijacije maska djeluje brže, dublje i ravnomjernije pa su i sami rezultati vidljivi.
Image
Odluka o izboru maske je na vama. Kao sto smo već rekli, ona u najvećoj mjeri ovisi o potrebi kože, ali i o drugim okolnostima, zimi je u pravilu koža više suha, dehidrirana i osjetljivija nego što je to na primjer ljeti pa u tom periodu traži više hranjivih i njegujućih sastojaka.

Prema nekim stručnjacima, idealna rutina njege lica maskama bila bi sljedeća: piling, maska koja čisti pore i potom njegujuća hranjiva maska.

Nakon eksfolijacije i čišćenja pora, koža je spremna za sve njegujuće sastojke, a koju njegujuću  masku ćete izabrati opet ovisi o tipu i stanju kože pa tako možete birati između onih umirujućih, hidratantnih, maski koji sadrže hijaluronsku kiselinu ili slično.

Pogreška koja se najčešće događa jest pogrešan izbor preparata i sastojaka, pa se tako dogodi da mislite da je vaša koža suha, dok je ona zapravo samo dehidrirana. Osobe koje nemaju problema s porama koriste maske koje su namijenjen upravo tome, a najčešći je rezultat isušena i osjetljiva koža, stoga je vrlo bitno da znate što vašoj koži zaista treba.

Ako niste sigurni koji je vaš tip kože, posjetite ljekarnu ili neku specijaliziranu trgovinu preparativnom kozmetikom u kojoj će vam pomoću upitnika ili analize kože otkriti koji je vaš tip kože. Kada znate što točno vaša koža treba, put do besprijekorne puno je jednostavniji i brži.