Kako izabrati četku za kosu?

Kako izabrati četku za kosu?

Izbor četki za kosu sada je toliko velik da se čak i najupućenija osoba po pitanju ljepote lako može zbuniti među raznolikošću.

Četka bi trebala biti ne samo prikladna za upotrebu, već, što je najvažnije, korisna za vašu kosu. Ona ne bi trebala samo češljati vlasi, već i masirati vlasište kako bi se poboljšala cirkulaciju krvi. Stoga je važno znati koje četke obavljaju svoje zadatke, a koje, naprotiv, ozljeđuju kosu.

Ako imate suho ili normalno vlasište, odaberite četku za masažu s malim kuglicama na krajevima. Pri češljanju ćete dodatno potaknuti rast kose. Ali ako imate masno vlasište, takva četkica, naprotiv, aktivirat će lojne žlijezde i vaša će kosa brže postati masna.
četka i češalj za kosu
Ako imate dugu i gustu kosu, prikladan će vam biti češalj s rijetkim i debelim zubima. Poželjno je da ih je bilo najmanje šesnaest, a sam češalj da je napravljen od prirodnog drveta. Dakle, prilikom češljanja krajevi kose neće se razvlačiti, izvlačiti i zapetljati.

Ako imate tanku i rijetku kosu, radije se češljate s gustim češljem s tankim zubima. Zahvaljujući njemu, vlasi će izgledati glomaznije. Samo pazite da vrhovi zuba budu zaobljeni i nisu oštri, jer u protivnom riskirate ozljede vlasišta i kose.
četka i češalj za kosu
Pri odabiru materijala češlja, najbolje je odabrati one prirodne. Drveni češljevi i četke za one čija je kosa suha i često naelektrizirana. Ako imate tanku i oslabljenu kosu, ne preporučujemo upotrebu metalnih češljeva koji oštećuju kutikule.