Kako Francuskinje njeguju kosu?

Kako Francuskinje njeguju kosu?

Francuskinje su poznate po ležernom ali istovremeno spektakularnom izgledu. Od modnih kombinacija, modnih detalja, make-up pa sve do frizure, gotovo nikada ne griješe. Kako i zašto njihova kosa uvijek izgleda savršeno, saznajte u nastavku

Kako se Francuskinje brinu o kosi?

Gledajući Francuskinje često se zapitamo kako uvijek uspijevaju izgledati tako ležerno, ali istovremeno i vrlo elegantno. Ponekad  nam se čini da prije nego izađu iz kuće sate provode ispred ogledala kako bi usavršile svoj effortless look. Jedna od stvari koje definitivno utječu na izgled je kosa, odnosno frizura. I dok žene diljem svijeta kosu peglaju, raznim alatima kovrčaju, odlaze nekoliko puta mjesečno kod frizera, činjenica je da Francuskinje manje vremena provode pred ogledalom, a imaju bolje rezultate. Kako to uspijevaju? 

Francuskinje, kosa, frizura, prirodna kosa, njega kose, eclectic, eclectic.hr
Biraju boju kosu koju je lako održavati

Francuskinje uvijek biraju prirodne nijanse koje nije zahtjevno održavati i koje nije potrebno obnavljati svakih 3 ili 4 tjedna u frizerkom salonu. Nikad se neće izblajhati, a ako svoju prirodnu boju žele posvijetliti to će učiniti gotovo pa nevidljivim pramenovima na vrhovima kose.
 
Ne boje se ošišati kosu

Kvaliteta kose im je najbitnija, stoga je jedni posjet frizeru koji je obavezan, redovno šišanje. Vjeruju da kada imate zdravu kosu, svaka frizura izgleda dobro, a potrebno je i manje stiliziranja.
 
Prihvatile su prirodu kosu

Žene s kovrčavom kosom ne odustaju od pegle nakon svakog pranja, one s ravnom kosom imaju barem jedan alat u svojoj kupaoni koji im pomaže u dobivanju kovrča. Francuskinje svoju kosu prihvaćaju takva kakvu kakva je. Svjesni su njezine teksture i pokušavaju iz nje izvući nabolje.
Francuskinje, kosa, frizura, prirodna kosa, njega kose, eclectic, eclectic.hr
Izbirljive su oko proizvoda za njegu

Iako se možda neće peglati ili fenirati nakon svakog pranja, kada je riječ o proizvodima za njegu, tu ne pristaju na kompromise. Biraju nježne i njegujuće proizvode bez sulfata. Cijena proizvoda za kosu im nije bitna, jedni faktor je kvaliteta.
 
Vjerne su leave-in proizvodima

Nakon pranja i prosušivanja kose ručnikom, neizostavan korak u rutini njege kose za Francuskinje je nanošenje njegujućih proizvoda koji se ne ispiru. Ti proizvodi osim što kosu čine zdravijom i lepršavijom, kosi daju teksturu pa se ne moraju posebno posvećivati stiliziranju.