Kako do besprijekorne podloge za makeup?

Kako do besprijekorne podloge za makeup?

Našminkano lice vrlo često mora izdržati satima ili čak cijeli dan. No nažalost, vrlo se često događa da već nakon sat ili dva puder počinje mijenjati boju, sjaji se ili jednostavno klizi s lica. Često se radi krivom izboru pudera, no često je i neadekvatna priprema uzrok nepostojanom puderu.

Kako pripremiti kožu za puder i makeup?

Najvažniji korak u šminkaju jest priprema kože za šminkanje. O njoj uvelike ovisi hoće li puder dobro „sjesti“ na lice, hoće li izgledati prirodno i u konačnici, koliko dugo će izdržati na licu.
Prvi i osnovni korak je temeljito čišćenje lica svaki dan, odnosno svaku večer. Ako svakodnevno nanosite puder, dvostruko čišćenje lica jedan je od koraka o kojima biste trebali razmisliti, a o njemu smo detaljnije pisali ovdje.
Prije samog nanošenja pudera, očistite kožu i učinite sve korake koje inače radite u vašoj rutini čišćenja lica. Umivanje, po potrebi eksfolijacija, toniranje, hidratacija, serumi, kreme, zaštita od ultraljubičastih zraka  i ostali proizvodi koji odgovaraju vašem tipu kože.
puder, besprijekorna podloga, savršen puder, prikrivanje, eclectic

Jeste li već uveli primer u svoju beauty rutinu?

Primer je još uvijek jedan od koraka u postizanju savršenog makeupa koji mnogi preskaču. Kakav primer ćete koristiti ovisi o vama i potrebama vaše kože. Na tržištu postoji niz brendova koji u svojoj ponudi ima primere. Ako niste sigurni koji je za vašu kožu, upitajte djelatnice u drogerijama ili parfumerijama da vam pomognu pri izboru.
Nakon što stavite primer, pričekajte nekoliko minuta prije nego nastavite s nanošenjem pudera kako bi se on u potpunosti upio i kožu učinio savršenim platnom za ostatak makeup-a.

 

puder, savršena podloga, besprijekoran puder, eclectic

Koji puder izabrati i kako ga nanositi?

Kod izbora pudera niz je faktora koje morate uzeti u obzir. Na tržištu postoje puderi za masnu, suhu, osjetljivu ili problematičnu kožu. Izbor također ovisi o moći prikrivanja koju želite. Ako nemate problematičnu kožu, birajte lagane pudere ili tonirane kreme koji će smanjiti mogućnog začepljenih pora, a koža će ispod njih još uvijek disati. Teške pudere s maksimalnom moći prikrivanja ostavite za posebne prilike.
Također, jedna od čestih grešaka je i sam izbor nijanse. Nijansa mora odgovarati vašoj boji kože lica. Pretaman ili presvijetao puder stvorit će dojam maske i neprirodan izgled lica, a to nikako nije cilj pudera.
Postoji više tehnika nanošenja pudera. Neki tvrde kako ne postoji bolji alat od jagodica prstiju, neki nanošenje pudera ne mogu zamisliti bez kistova za šminkanje, a neki misle kako je beauty blender najbolja stvar ikada napravljena. Koja je vaša idealna tehnika nanošenja, morate procijeniti sami.
puder, savršena koža, besprijekoran makeup, prikrivanje, eclectic

Što nakon tekućeg pudera?

Nakon što  nanesete tekući puder provjerite postoje ili još neke nepravilnosti koje bi ste htjeli prikriti. Za podočnjake i sitne nepravilnosti koristite korektor isključivo na tim mjestima, ne na cijelom licu, jer previše slojeva pudera i korektora stvara neprirodan izgled lica. Nakon što ste sve nepravilnosti prikrili puderom i korektorom, vrijeme je za fiksiranje.
Fiksirati možete s puderima u prahu ili kamenu. Hoćete li ga staviti na cijeli lice ili samo na T- zonu, opet ovisi o vašoj koži. Ako imate suhu kožu, možda vam nije ni potreban. Ili se odlučite na vrlo tanak sloj koji možete nanijeti  velikim kistom. Ako imate masnu kožu onda je najbolje rješenje nanijeti puder u kamenu ili prahu preko cijelog lica u tankom sloju i po potrebi ponoviti to nakon nekoliko sati.

 

puder, savršena koža, besprijekoran makeup, prikrivanje, eclectic

Kako završiti make-up rutinu?

Nakon što ste dobili savršenu podlogu možete odlučiti što dalje. Hoćete li se odlučiti za lagani dnevni makeup, crveni ruž ili smokey eyes nije ni bitno. Sa savršenom podlogom možete što želite. Na kraju šminkanja možete lice posprejati i fiksatorom za šminku u spreju koji produžuje postojanost pudera i makeup-a općenito.