Jednostavan trik protiv uraslih dlačica

Jednostavan trik protiv uraslih dlačica

Zbogom uraslim dlačicama uz najjednostavniji trik koji ste ikada čuli. Brijanje više neće biti noćna mora, a vaša koža bit će glatka i bez uraslih dlačica.

Sve žene koje se briju znaju kako nema boljeg osjećaja od tek obrijanih glatkih nogu. No, dan nakon, mnoge od nas počinu osjećati neugodne posljedice kao što su crvene bubuljice koje su znak kako nam dlačice urastaju.

Da biste izbjegli ovu neugodnu pojavu, ne trebate potrošiti ni kune već samo slijediti iznimno jednostavno pravilo i malo promijeniti svoju rutinu brijanja nogu.

brijanje nogu urasle dlačice prištići

Kako spriječiti urastanje dlačica nakon brijanja?

Sve što trebate napraviti je zamijeniti toplu vodu s hladnom vodom. To je to! Da, dobro ste čuli. Sljedeći put kad se brijete, noge isperite s mlazom hladne vode, zatim nanesite gel ili pjenu za brijanje, noge još jednom isperite u hladnoj vodi i gotovi ste.
brijanje nogu urasle dlačice prištići

Zašto se brijati u hladnoj vodi?

Poznato je kako topla voda dodatno uklanja vlagu iz kože. Općepoznato je da je suha koža puno sklonija iritacijama i urastanju dlačica nego dobro hidratizirana koža. Također, hladna voda će dodatno 'naježiti' kožu, odnosno efekt obrijanih nogu trajat će duže. 
brijanje nogu urasle dlačice prištići

Dodatan savjet protiv urastanja dlačica

Nemojte preskočiti njegu kože nakon brijanja. Postoje posebni proizvodi za poslije brijanja koji njeguju nadraženu kožu i imaju dezinfekcijska i umirujuća svojstva. Osim toga, pružaju dodatnu dozu hidratacije bez da začepe pore na koži.
brijanje nogu urasle dlačice prištići

unsplash

Što napraviti kada dlačice urastu i pojave se prištići na nogama?

Ako ste tek sada saznali za trik s hladnom vodom i već imate urasle dlačice i neugodne prištiće, donosimo vam proizvod koji će vas spasiti. Riječ je o vitaminu E. Proizvodi s vitaminom E primjenjuju se na nadražena područja i smatraju se pravom SOS pomoći za trenutke kada je problem već tu.