Dan zaljubljenih: kako izabrati i savršeno nanijeti crveni ruž?

Dan zaljubljenih: kako izabrati i savršeno nanijeti crveni ruž?

Osim za Valentinovo koje nam se bliži, ove trikove možete iskoristiti i u svakodnevnom makeup-u

Kako odabrati savršenu nijansu crvenog ruža za usne?

Iako neke žene žive u uvjerenju da im crveni ruž ne pristaje, to nije točno, samo još uvijek nisu pronašle savršenu nijansu za sebe. Postoji beskonačan izbor crvenih nijansi ruža za usne, a osim o tome koja nam se nijansa sviđa, crveni ruž nužno je birati i prema tonu kože, ali i boji zuba. Prije svega kod kupnje ruža boju ne isprobavajte na ruci, već direktno na usnama. I m imamo problem s činjenicom da je ruž u parfumeriji isprobalo  puno nama nepoznatih ljudi, ali obrišite ruž maramicom i nanesite ga na usne, to je jedini način da znate da vam boja odgovara.
Nijansu ruža za usne najbolje je birati prema tonu kože, pa će tako ženama s maslinastim  ili žućkastim tonom kože odgovarati topli crveni tonovi, poput koraljno crvene, a koži s ružičastim ili neutralnim podtonom savršeno pristaju hladne nijanse, poput crnog vina. Kako procijeniti ima li ruž topli ili hladan podton? Taj dio je zapravo  vrlo jednostavan, tople su one nijanse koje imaju blagi narančasti ton, dok su hladne one iz ljubičastog ili plavog spektra boja. Također, pri izboru ruža za usne, morate voditi računa i boji vaših zuba. Ako su vam zubi u žućkastim nijansama, odaberite hladne nijanse ruža, dok će bijelim zubima najbolje pristajati  koraljne i tople nijanse crvenog ruža za usne. Još se morate odlučiti želite li mat ili sjajni ruž za usne. Tu je izbor isključivo  na vama, vašim preferencijama  i navikama. Svi volimo različite teksture, pa je samo potrebno odlučiti kakve ruževe najviše volimo osjetiti na usnama.
crvenog ruža za usne?, Kao nanijeti crveni ruž za usne?, ruž za usne, eclectic.hr

Kako savršeno nanijeti crveni ruž?

Crveni ruž možemo koristi samostalno, bez da koristimo ikakav drugi kozmetički proizvod. Za ovu opciju vrlo se često odlučuju žene s lijepim tenom jer u samo nekoliko poteza ružem, licu daju mladenačku boju i blistavost. S druge strane žene koje imaju sitne nepravilnosti na licu, crveni ruž najčešće koriste tek nakon što su savršeno nanijele podlogu i ostale kozmetičke proizvode. O tome kako do besprijekorne podloge već smo pisali ovdje . Nakon što na vašem licu sve izgleda baš onako kako želite i već ste izabrali savršenu nijansu crvenog ruža, vrijeme je da taj ruž savršeno i nanesemo na usne. Kako bi ruž bio savršeno nanesen, ali i dugotrajni, svaki vizažist će vam preporučiti i olovku za usne. Kada ste jednom već izabrali nijansu ruža, izbor nijanse olovke za usne ne bi trebao biti problematičan. Obrubite usne olovkom, posebno pazeći da ne prelazite previše izvan prirodnih rubova, budite mirni i precizni. Tek nakon što ste usne obrubili i ispunili olovkom za usne, slijedi ruž.
Crveni ruž možete nositi samostalno, jedan od najčešćih make-up lookova je onaj u kombinaciji s tušem za oči, ali ako ste dovoljno hrabri, možete ga kombinirati sa smokey eye lookom.
crvenog ruža za usne?, Kao nanijeti crveni ruž za usne?, ruž za usne, eclectic.hr