Beauty lekcija: Sve što morate znati o kremama za depilaciju

Beauty lekcija: Sve što morate znati o kremama za depilaciju

Saznajte sve prednosti i nedostatke upotrebe krema za uklanjanje dlačica.

Korištenje kreme za depilaciju jedna je od najčešćih metoda uklanjanja dlačica na tijelu. Ovaj je alat prikladan i jednostavan za kućnu primjenu, a na rezultat se čeka svega nekoliko minuta. Ali ne koriste ga svi pravilno. Zbog toga mogu nastupiti neugodne posljedice. Odlučili smo objasniti načela djelovanja i nedostatke korištenja kreme za depilaciju.
krema za depilaciju kako koristiti

unsplash

Kako funkcioniraju kreme za depilaciju?

Krema može biti namijenjena depilaciji cijelog tijela, području bikinija, pazuha, uklanjanju dlačica s lica, nogu ili ruku. Također je trebate odabrati prema tipu kože: osjetljiva, suha, normalna. Krema otapa dlake kemikalijama zbog visokog pH, odnosno vrijednosti koja određuje količinu vodikovih iona u otopini. Stupanj pH razlikuje se u različitim dijelovima tijela, pa se krema razvija ovisno o željenom pokazatelju na određenom području kože.
krema za depilaciju kako koristiti

unsplash

Prednosti krema za depilaciju

Za razliku od brijanja, ova metoda ima dugotrajniji rezultat. Osim toga, uz pravilnu primjenu, krema ne ostavlja ogrebotine na koži. Još jedna prednost je niska cijena. Poprilično je proračunska i može se naći u bilo kojoj drogeriji, pa čak i u trgovinama s prehrambenim artiklima.
krema za depilaciju kako koristiti

pexels

Nedostaci krema za depilaciju

Iako krema za depilaciju ne ostavlja ogrebotine, može štetno djelovati na kožu. Tijekom prvog postupka potrebno je provjeriti toleranciju na sastojke u sastavu proizvoda. Nanesite malu količinu kreme na područje kože na kojem ćete kasnije napraviti depilaciju. Kremu ostavite potreban broj minuta, kao što je naznačeno u uputama te ju isperite. Ako se tijekom dana na koži ne pojave opekline ili alergijska reakcija, krema se može koristiti. Ne zaboravite očistiti kožu prije postupka. Drugi nedostatak je neugodan miris kiselina u kremi, tako da za ljude s visokom osjetljivošću na miris, krema za depilaciju neće biti opcija.