7 neoprostivih make-up pogrešaka zbog kojih izgledate starije

7 neoprostivih make-up pogrešaka zbog kojih izgledate starije

unsplash

Mnogi trikovi sa šminkom koji su djelovali u dobi od 20 godina, okreću se protiv vas zbog promjena na koži povezanih s godinama, dodajući dodatne godine. Sigurno svakodnevno činite barem nekoliko ovih pogrešaka.

Provjerite koje su to pogreške i nikad više ne radite ono što vas čini starijima.

Koristite pogrešan puder

Čak i puder koji sa sigurnošću nosite već godinama, možda više nije prikladan zbog mnogih faktora. Mogu postojati dvije krajnosti. Prvo koristite previše lagani puder (na primjer, hidratantnu kremu s nijansom), koji je prikladan za mlađu kožu. Čest mit je da osvježava i čini da izgledate mlađe, ali djeluje samo kad je i sama koža u dobrom stanju. Zapravo, takva baza neće moći u potpunosti prikriti nesavršenosti i izjednačiti ton.
Suprotno ovome je uporaba preteške podloge. Ona će se nakupiti u bore te ih dodatno naglasiti, umjesto da ih skriva. Opcija s kojom nećete pogriješiti je puder s tekućom ili kremastom teksturom i dovoljnom gustoćom za suočavanje s nesavršenostima.
make-up pogreške šminkanje

pexels

Ne pretjerujte s puderom u prahu

S godinama koža postaje manje masna, pa dodatno riskirate da pretjerate s nekad idealnom količinom pudera u prahu te da samo začepite svoje pore. Izbjegavajte puderaste ili mineralne formule u korist alternativa s hidratantnim svojstvima. Završni prah može se zamijeniti fiksirajućim sprejom.

Ne pretjerujte s rumenilom

Neprirodna boja ili višak rumenila dodat će vam godine, a i samo će izgledati čudno. Prva pogreška koju mnogi čine je uporaba prigušenih boja. Izblijedjelo rumenilo daje vam umoran izgled i čini cijelo lice jednostavno dosadnim. Koristite rumenilo čistih i snažnijih nijansi, ali nanesite vrlo malu količinu i dobro ga rasporedite i stopite tako da na licu nećete dobiti točke, već prirodno rumenilo. Evo trika koji će vam pomoći odabrati pravu boju rumenila: nježno stisnite obraz i usredotočite se na novu boju koju poprima.
make-up pogreške

pexels

Zaboravite teški eyeliner

Crni naglasak na donjem kapku otežava izgled, vizualno smanjuje oči i naglašava bore na ovom području. Ako želite istaknuti donji kapak, umjesto crne, koristite smeđu nijansu. U ovom slučaju boja olovke na gornjem kapku može biti crna i stručnjaci za šminkanje to dopuštaju. Tehnika kojom možete trenutno osvježiti svoj izgled i učiniti ga izražajnijim je nude ili bijeli eyeliner koji postaje sve zastupljeniji i popularniji te će biti jedan od glavnih trendova ovog proljeća.

Izbjegavajte tamni ruž

S godinama, usne postaju tanje, a njihova kontura 'mutnija'. To je tužna činjenica koju nije moguće zanemariti. Stvarne tamne nijanse čak će takvim usnama oduzeti volumen. Stilisti savjetuju korištenje prirodnih boja koje su malo svjetlije od stvarne boje usana. Još jedan trik je da pokušajte zamijeniti ruž za usne sa sjajilom za usne jer će licu dati svježiji izgled.
make-up pogreške šminkanje

pexels

Pogrešno ocrtavate

Mnogi smatraju da je eyeliner staromodan, ali tajna je u pravilnoj uporabi. Previše taman oštro definiran obris doista ostari lice. I obrnuto, olovka za usne u ispravno odabranoj nijansi, može dodati volumen usnama i vratiti im svježinu. Tajna stilista je da naglasite središte donje usne. Označite jasnu liniju u sredini, a kutovima usana koristite blažu liniju i nagnite olovku.

Njega i čišćenje lica

Sada više nego ikad, trend je prirodnost, a šminkeri svih poznatih marki još uvijek neumorno ponavljaju važnost osnovne njege. Podsjetimo na glavne točke; svakodnevno temeljito čišćenje lica od šminke, hidratacija, zaštita od agresivnog okoliša i ultraljubičastog zračenja te pravilna priprema lica za šminku. Koraci koje ste prije mogli zanemariti, postali su vitalni za idealan make-up. Obavezna hidratacija, primer i dobro odabran puder, vaši su najbolji prijatelji u svakodnevnom zdravom i mladolikom izgledu. 
make-up pogreške šminkanje

pexels