6 jednostavnih pravila za učinkovitu njegu zrele kože

6 jednostavnih pravila za učinkovitu njegu zrele kože

Kako bi uspori i odgodili starenje kože i pojavu finih linija i bora, morate slijediti ovih 6 pravila

Kako izabrati proizvode protiv bora

Ako se osjećate zbunjeni dok stojite pred policom na kojoj se nalaze desetci ili stotine proizvoda koji obećavaju kožu bez bora preko noći, ne brinite, niste jednini. Anti-age kreme, serumi koji usporavaju starenje, inovativni sastojci u anti-age proizvodima, nove tehnologije za učinkovitu njegu protiv bora, svi ti termini mogu zbuniti osobu koja je u potrazi za učinkovitim anti-age proizvodima. No ne brinite, postoje vrlo jednostavna i učinkovita pravila koja morate slijediti kako bi vaša koža što duže zadržala mladenački izgled.

 

Njega zrele kože, anti-age njega kože, eclectic.hr

Eksfolijacija je nužna za mladenački sjaj kože

Eksfolijacijom skidamo odumrle stanice kože čineći je tako mekšom, sjajnijom i pripremajući je za hranjive sastojke iz krema i seruma. Kada govorimo o eksfolijatorima ili pilinzima, postoje dvije vrste- mehanički piling i kemijski piling. Više o eksfolijaciji i o tome zašto je ne biste trebali preskakati saznajte ovdje.

 

 

Njega zrele kože, anti-age njega kože, eclectic.hr

Potražite proizvode s aktivnim anti-age sastojcima

U kozmetologiji možete pronaći beskrajno puno proizvoda koji utječu na stvaranje bora. Međutim, postoje neki aktivni sastojci koji su nužni kako bi koža što duže zadržala mladenački sjaj. Proizvodi s aktivnim sastojcima neizostavni su nakon 35. godine života. Hijaluronska kiselina, retinol, vitamin C, vitamin A i ostali antioksidansi   svojim djelovanjem brišu znakove starenja, a koži vračaju ujednačen ten. U drogeriji ili parfumerijama zamolite stručnjake da vam pomogni pri definiraju glavnog problema vaše kože i preporuče vam sastojke koji će vašoj koži pomoći da odgodi pojavu bora, ili umanjili one koje su već nastale.

 

 

Njega zrele kože, anti-age njega kože, eclectic.hr

Hidratacija zrele kože

Zreloj koži osim regeneracije, nužna je i hidratizacija. Kod zrelije kože bore su izraženije, koža opuštenija, a nedostaje joj i sjaja pa je hidratacija neizostavan dio njege zrele kože. Ako govorimo o zreloj koži suhog tipa tada je potrebno koristiti bogate hranjive hidratantne kreme, dok su za zrelu kožu masnog tipa najbolji izbor lagane brzo upijajuće kreme. Hidratizaciju kože uključite u jutarnju i večernju rutinu.

 

Njega zrele kože, anti-age njega kože, eclectic.hr

Zaštitni faktor

Jedan od problema zrele kože je i  sklonost hiperpigmentacijama stoga je krema sa zaštitnim faktorom obavezna svaki dan, bez obzira na godišnje doba. Krema sa zaštitim faktorom trebala bi biti zadnji korak u jutarnjoj rutini njege lica, netom prije nanošenja dekorativne kozmetike. Nikako ne nanosite hidratantne kreme ili serume na kremu sa zaštitnim faktorom jer ćete tako smanjiti količinu zaštite.
Kremu sa zaštitim faktorom uvijek nanosite 20 minuta prije nego kožu izlažete suncu, pričekajte i nekoliko minuta prije nego na kremu sa zaštitnim faktorom krenete nanositi ostalu dekorativnu kozmetiku. O najboljim kremama sa zaštitnim faktorom pisali smo ovdje.
Njega zrele kože, anti-age njega kože, eclectic.hr

Krema za područje oko očiju

Koža oko očiju najpodložnija je starenju. Kvalitetnu okoloočnu kremu trebali bi ste uvrstiti u beauty rutinu već u 30-ima. Okoloočna krema za zrelu kožu treba biti bogata i također sadržavati aktivne sastojke kako bi umanjila fine linije i odgodila nastanak bora. Okoloočna krema treba biti sastavni dio jutarnje i večernje beauty rutine.

 

i smo ovdje.