5 uzroka nastanka prištića o kojima niste razmišljali

5 uzroka nastanka prištića o kojima niste razmišljali

Bez obzira koliko vam je godina, 13 ili 33, nepravilnosti i prištići na licu i tijelu uznemiruju i oduzimaju samopouzdanje. Međutim, često uzrok akni nije hormonalno ili zdravstveno stanje, već sitnice koje nas okružuju u svakodnevnom životu.

1. Vaš mobitel. Na dnu torbe, na podu u kupaonici, na klupi na ulici, sjetite se gdje ste zadnji put ostavili vlastiti telefon. Po broju mikroba ovaj se uređaj lako može natjecati s novčanicama i rukohvatima u javnom prijevozu. Ali redovito ga stavljate i prislanjate na lice. Zato hitno nabavite dezinfekcijske maramice za elektroniku i svakodnevno obrišite svoje omiljene uređaje. I također, prestanite ga ostavljati na stolu za vrijeme ručka. Iako ne izaziva prištiće, svakako je znak lošeg ukusa. 

prištići uzrok

unsplash

2. Vaš parfem. Ako ste zabrinuti zbog osipa i sitnih prištića na vratu, najvjerojatnije je uzrok vaš parfem koji nanosite na područje vrata. Činjenica je da alkohol i esencijalna ulja koja čine parfeme mogu nadražiti folikule dlake, začepiti pore i izazvati upalu. A na vratu je koža posebno osjetljiva. Stoga od sada nanesite parfem samo na svoju odjeću. Osim toga, toplina i prirodna aroma vašeg tijela neće narušiti sastav parfema.
prištići uzrok

unsplash

3. Vaša maska za kosu. Tradicionalno nanosimo masku za kosu na kraju postupaka tuširanja ili kupke. I kao rezultat, kada je ispiremo, proizvod teče niz leđa i ostaje na koži. Stoga, ako su vam leđa daleko od ideala lijepe kože, ili perite kosu odvojeno, odnosno ne pod tušem, ili isperite tijelo gelom za tuširanje na samom kraju.


prištići uzrok
4. Vaša pasta za zube. Fluor koji se nalazi u pasti za zube prilično je aktivan nadražaj na koži. Upravo on vodi do stvaranja tih neugodnih točkastih crvenila oko usta. Izlaz? Dobro isperite kožu oko usta i obratite posebnu pažnju na njegu i hidrataciju. 
prištići uzrok

unsplash

5. Vaš jastuk. Pokušajte se sjetiti gdje ste sve bili i što je sve vaša kosa dodirivala od posljednjeg pranja, a sada razmislite i o svim proizvodima s kojima je došla u doticaj. Znate li da je većina toga, zajedno s prašinom, dimom i česticama keratinizirane kože, apsorbirana u jastučnicu. Sjajan razlog da odete promijeniti svoju jastučnicu i da to radite svakih 4-5 dana, zar ne?
prištići uzrok

unsplash