5 pogrešaka zbog kojih vaš dezodorans ne djeluje

5 pogrešaka zbog kojih vaš dezodorans ne djeluje

unsplash

Dezodorans je dio vaše svakodnevne rutine, ali ipak se u njega ne možete pouzdati? Provjerite radite li neku od ovih pogrešaka.

Iako se o ovom problemu ne priča često, velik broj ljudi ima problem sa znojenjem i neugodnim mirisom iako redovito koriste dezodorans. Radite li i vi jednu od ovih pogrešaka? 

Pogreška 1: Nakon jutarnjeg tuširanja stavite dezodorans

Skoro svi to rade, a ovo je pogrešno! Dezodorans treba nanijeti na kožu navečer, prije spavanja. Noću, žlijezde znojne pazuha praktički ne rade, što dezodoransu omogućuje da se upije i zaštiti nas od znoja sljedeći dan. Ujutro se možete otuširati, a proizvod se neće isprati i neće izgubiti svoju učinkovitost. Savjetujemo da odaberete dezodorans koji ima učinak minimalno 24 sata. 
dezodorans najčešće pogreške

pexels

Pogreška 2: Ne dopustite da se koža osuši prije nanošenja dezodoransa

Da bi proizvod imao učinak, treba ga nanositi na potpuno suhu kožu. To jest, 20-30 minuta nakon tuširanja! Vlaga u porama ne apsorbira dezodorans, i on, naravno, ne radi.

Pogreška 3: Primjenjujete pretanak sloj dezodoransa

Ako koristite stick dezodorans, morate proći kožu pazuha minimalno dva puta, a ako koristite sprej onda je zlatno pravilo minimalno 3 sekunde po pazuhu.  
dezodorans primjena pogreške

pexels

Pogreška 4: Ponovno koristite dezodorans

Čak i ako se puno znojite, nikada ne stavljajte dezodorans na kožu bez ispiranja prethodno nanesenog sloja. Ako se znoj već ističe, upotreba dezodoransa može samo pogoršati miris. Dakle, uvijek sa sobom nosite antibakterijske maramice te dobro obrišite pazuhe prije nego nanesete novi sloj.

Pogreška 5: Izabrali ste pogrešan dezodorans

Kao i krema za lice, dezodorans se mora odabrati pojedinačno. Savjet prijateljice u ovom slučaju neće pomoći. Metoda probe i pogreške je jedina ispravna.