5 čestih make-up pogrešaka koje treba izbjegavati

5 čestih make-up pogrešaka koje treba izbjegavati

Razgovarajmo o tehnikama koje je zabranjeno koristiti u šminkanju, a većina ih koristi.

Gotovo svaka žena koristi se šminkom kako bi istaknula svoje snage i sakrila nedostatke. Međutim, ponekad sami ne primijetimo kako kozmetikom ističemo ono što zapravo treba sakriti. Neuspješna šminka ne samo da izgleda smiješno, već može i vizualno dodati 5-10 godina. Kako to izbjeći? Danas ćemo vam reći:


Tekući puder

Jedna od najčešćih pogrešaka je neznanje rada s temeljima, odnosno osnovom šminke. Mnoge djevojke odabiru ili pretamnu nijansu, ili, obrnuto, previše svijetlu. Uz to, učinak "maske" pojačava se ako se krema nanosi u prevelikoj količini. Imajte na umu da je bolje rasporediti ju po licu kistom za šminkanje ili spužvicom. Ako sumnjate u nijansu prilikom kupnje podloge, obratite se savjetnicima u trgovinama. Nikad ne kupujte na prvu. Nanesite tester na manji dio lica i izađite iz trgovine, odite doma i tek onda ako shvatite da vam nijansa odgovara, vratite se i kupite.
Make-up pogreške, šminkanje

unsplash

Puder u prahu ili kamenu

Nema ništa gore od nanošenja pudera na suhu kožu bez ikakvog temelja. Primjenom pudera u prahu za lice bez podloge dodatno naglašavate sve svoje bore, akne i prištiće. Uz to, upotreba proizvoda na ovaj način dodatno isušuje kožu. Ne pretjerujte s količinom pudera. Potrebno je samo malo da se riješite masnog sjaja.

Kontura usana

Olovka za konturiranje usana spas je prilikom korištenja ruža, jer će bez nje usne izgledati neuredno, pogotovo kod odabira tamnih nijansi. Osim toga, uz pomoć olovke, usne se mogu vizualno povećati ili smanjiti. Ali tu se i krije kvaka. Potrebno je vrlo oprezno i minimalno nadići reljef, jer "nacrtana" usta izgledaju užasno neprirodno. Ne zaboravite pripaziti kako ne biste prešli povučenu crtu s ružem.
Make-up pogreške, šminkanje

unsplash

Sjenilo za oči

Sa sjenilima treba postupati vrlo pažljivo, pogotovo ako koristite žarke i tamne boje. Vrlo je lako pretjerati, a tada ćete izgledati nekoliko godina starije. Osim toga, vrijedi pažljivo odabrati boju sjenila, jer podebljane plave nijanse vjerojatno neće biti u skladu s nježnom pastelnom haljinom. Ako se ne želite postariti, nanesite tamne sjene samo na vanjski kut oka.

Obrve

Prije nekoliko godina započela je moda za obrve Care Delevingne. Mnoge su djevojke zaključile da što su tamnije i šire, to bolje. Ali vrlo je važno obratiti pažnju ne samo na modu, već i na vlastiti tip lica i boju kose. Obrve bi trebale biti samo za jedan ton tamnije ili svjetlije od kose (u ovom ćete slučaju izgledati mlađe), a make-up iznimno precizan. Osim toga, pokušajte ne nanositi boju tamo gdje uopće nema dlačica jer izgleda neprirodno.