5 beauty pravila koja su zapravo mit

5 beauty pravila koja su zapravo mit

Postoji cijeli niz beauty pravila koje možemo naći na različitim izvorima. Najveći dio njih jest točan, ali postoje i oni koji ne samo da nisu točni i mogu napraviti štetu na koži, već nam nije jasno ni kako su nastali. Donosimo 5 „beauty pravila“ koja zapravo to nisu.

5 beauty mit  pravila koja su zapravo mit

Crveni ruž nije za svakoga

Netočno! Crveni ruž može nositi svako, ono što je ključno jest pronalaženje prave nijanse. Izbor krive nijanse može učiniti da zubi izgledaju žuto, a usne tanje nego što jesu. Prošetajte do drogerije, savjetujte se s prodavačicama i pronađite svoju idealnu nijansu crvenog ruža, ona postoji.

5 beauty mit  pravila koja su zapravo mit

unsplash

Kistove za šminkanje ne morate prati ako ih koristite samo vi

Netočno! Ovo je jedan od najgorih mitova koje smo ikada čuli. Na njima se skuplja prljavština i bakterije koje poslije razmazujete po koži. Idealno bi bilo prati kistove nakon svakog korištenja, ako ne, barem jednom tjedno. Ako ne želite prištiće, mitesere i upale procese zaboravite na ovaj mit te kistove i beauty blendere čistite što češće.

5 beauty mit  pravila koja su zapravo mit

Ako koristite primer nije potrebna hidratanta krema

Netočno! Primer služi kako bi pripremo kožu za šminkanje i kako bi puder boje „sjeo“ te bio postojan. Današnji primeri imaju hranjive sastojke, međutim, nikako ne mogu zamijeniti hidratantnu kremu. Primer nanosite na lice neposredno prije pudera, ali nakon hidratantne kreme za lice. Više primerima pročitajte ovdje.

5 beauty mit  pravila koja su zapravo mit

Masnoj koži nije potrebna hidratantna krema za lice

Netočno i također jedan od najgorih beauty savjeta. Upravo suprotno. Svakoj koži je potrebna hidratantna krema, pa tako i masnoj, ne preskačite ovaj korak.

5 beauty mit  pravila koja su zapravo mit

Puder ide nakon korektora

Netočno! Korektor služi kako bi njime prikrilo ono što puderom nismo uspjeli.  Više o redoslijednu nanošenja makeup-a možete saznati ovdje.