4 važna pravila za večernju njegu kose

4 važna pravila za večernju njegu kose

Perete li kosu češće nego što biste trebali jer se u toku noći zapetlja i polomi, a svako jutro morate provesti više vremena nego što planirate kako biste je upristojili? Ova pravila mogu vam pomoći da se to više ne događa

Kako njegovati kosu preko noći?

Kao što koristimo razne beauty rutine kako bi se probudili s lijepom i zdravom kožom, tako bismo trebali imati večernju rutinu za njegu kose koja će nam omogućiti da se probudimo s lepršavom kosom i urednom frizurom. Noćna njega kose potrebna je ako imate prirodno suhu i lomljivu kosu, a naočito ako ste plavuša koja često boja kosu ili radi pramenove. O njezi kose u 5 koraka već smo pisali ovdje, kao i o tome što vam je činiti ako želite dugu, zdravu i njegovanu kosu, a u nastavku saznajte 4 važna pravila koje biste trebali uključiti u večernju rutinu njege kose.

 

Kosa, večernja njega kose, spremite kosu za spavanje, kako zaštiti kosu noću?, kako frizuru zaštiti noću?, eclectic.hr

Ulje ili maska za noćnu njegu kose

Večer prije nego što planirate prati kosu na nju  nanesite ulje ili noćnu masku za kosu. Ulja koja se već jako dugo koristite u njezi kose su kokosovo i ulje makadamije. Ako ih ostavite preko noći, kosa će imati dovoljno vremena da upije sve sastojke i ujutro bude nahranjena i spremna za pranje. Nakon što neko vrijeme budete radili ovaj ritual, primijetit ćete kako je kosa manje porozna, manje se petlja i lomi, a nakon pranja bit će lepršava i sjajna. Nakon što su noćne maske za lice izazvale pravu revoluciju u beauty svijetu i rutinama svih beautyholičarki na tržištu su se pojavile noćne maske za kosu. One kosi pružaju dodatnu njegu i hidratizaciju dok mi spavamo i omogućuju lijepu, jaku i zdravu  kosu ujutro. Noćne maske za kosu najčešće se nanose na suhu kosu s fokusom na vrhove kose, no prije nego je nanesete, pročitajte upute za korištenje koje je naveo proizvođač. Još jedna stvar koja je bitna za zdravlje kose je izbjegavanje visokih temperatura pri oblikovanju frizure, ako možete ostavite da se kosa osuši na zraku, osim toga, jedan od novijih trendova u njezi kose je sušenje turban ručnicima koji su napravljeni od mikrofibre, a ako baš nemate izbora i kosu morate sušiti fenom, neka bude na najmanjoj temperaturi.

Kosa, večernja njega kose, spremite kosu za spavanje, kako zaštiti kosu noću?, kako frizuru zaštiti noću?, eclectic.hr

Svilene jastučnice za kosu

Svilene jastučnice jedan su od najpopularnijih trikova za lijepu kosu. Jastučnice koje nisu dovoljno nježne i fine mogu dovesti do petljanje kose noćnu, naročito ako se za vrijeme spavanja vrtite. To vlas čini poroznijom i sklonijom pucanju. Svilene jastučnice za razliku od ostalih, omogućuju kosi da klizi po jastučnici umjesto da se petlja pa su šanse za oštećenja na  kosi manje. Osim za svilenu jastučnicu možete se odlučiti i za svileni turban. On ne samo da će zaštiti kosu od petljanja, već će učiniti i da frizura koju ste napravili bude dugotrajnija. Nema ništa gore od buđenja sa zapetljanom kosom dan nakon što vam je frizer napravio savršene valove na kosi.

 

 

Kosa, večernja njega kose, spremite kosu za spavanje, kako zaštiti kosu noću?, kako frizuru zaštiti noću?, eclectic.hr

Serum za kosu

Ako pazite na svoju kosu onda sigurno posjedujete barem jedan serum za kosu. Nije bitan ni brend ni cijena, bitno je da hrani kosu. Baš kao što ga stavljate ujutro, malu količinu seruma stavite na kosu i prije spavanja. Kako vam se kosa ne bi dodatno zamastila, fokusirajte se na vrhove. Ovo je jedno od najpraktičnijih rješenja jer ne zahtijeva pranje kose ujutro, za razliku od ulja i noćnih maski za kosu.

Kosa, večernja njega kose, spremite kosu za spavanje, kako zaštiti kosu noću?, kako frizuru zaštiti noću?, eclectic.hr

Pletenica za spavanje

Žene već stoljećima kosu čuvaju tako da prije spavanja naprave pletenicu. Pletenica mora biti „mekana“, dakle nemojte je previše stezati ni uz korijen, ni na dužini. Osim što mora biti „labava“ pobrinite se za to da gumica ili nešto s čime  je planirate učvrstiti bude dovoljno nježna, možete se odlučiti za svilenu ili satensku gumicu za kosu.