3 korisna trika za bojanje obrva kod kuće koji čine veliku razliku

3 korisna trika za bojanje obrva kod kuće koji čine veliku razliku

pexels

Na što pripaziti i kako produžiti vijek boje na obrvama, saznajte uz ove trikove zahvaljući kojima

Sigurni smo kako se slažete da vam ništa ne uokviruje lice bolje od savršeno oblikovanih obrva. Da biste im dali željeni izgled, možete ih istaknuti pomoću bojanja na bazi prirodnih boja, na primjer, kane. U posljednjih nekoliko godina stručnjaci za obrve prednost su dali kani, jer:

- kana se razrjeđuje vodom, dok se obična boja razrjeđuje oksidom

- obična kemijska boja inferiorna je u izdržljivosti od kane: prema stručnjacima, obična boja traje u prosjeku ne duže od 2 ili 3 dana, a kana najmanje 2 tjedna;

- paleta kane postala je mnogo šira, sadrži razne nijanse: od najsvjetlijih do doslovno crnih

Da biste produljili trajnost boje, dovoljno je slijediti samo 3 jednostavna pravila koja će vam uvelike pojednostaviti beauty rutinu.

bojanje obrva kod kuće kana savjeti

unsplash

1. Prvih 24 sata

Ako je moguće, tijekom prva 24 sata nakon bojenja, prilikom pranja lica, izbjegavajte doticaj vode na područje obrva. Nemojte koristiti sredstva za čišćenje kako bi pigment za bojanje mogao što bolje prodrijeti u strukturu obrva.

2. Ne zaboravite na ulje

Kana dobro djeluje s biljnim uljima, za razliku od vode koja brzo razrjeđuje pigment za bojanje. Stoga, kako bi boja ostalo postojana i dulje trajala, prije pranja lica ili odlaska pod tuš, preporučujemo nanošenje male količine kozmetičkog ili bilo kojeg drugog biljnog ulja na obrve.
bojanje obrva kod kuće kana savjeti

unsplash

3. Masaža

Masaža obrva četkom za obrve neizravno utječe na trajnost boje na obrvama, ali izravno na njihov rast i volumen. Redovita masaža područja obrva poboljšava cirkulaciju krvi u koži i potiče rast novih obrva.