3 pogreške koje činimo kada nanosimo highlighter

3 pogreške koje činimo kada nanosimo highlighter

Gotovo svaka žena danas u svojoj kozmetičkoj torbici posjeduje barem jedan primjerak highlightera. Highlighter je proizvod koji je prije nekoliko godina dosegnuo vrhunac popularnosti i od tada je na tronu kozmetičkih proizvoda žena diljem svijeta.

Kako koristiti highlighter?

Ispravno korištenje highlightera na licu može učiniti drastičnu razliku. Highlighter ima moć u samo nekoliko sekundi potpuno transformirati izgled lica i cjelokupnog makeup-a, međutim, potrebno ga je ispravno koristiti. Highlighter privlači svjetlost i pažnju na lice stoga je bitno da ga koristite na pravi način i na pravim mjestima. U želji da dobiju dojam makeup-a koji viđamo na Instagram fotografijama žene često pretjeraju s nanošenjem highlightera i nisu zadovoljne s rezultatom pa on nakon nekog vremena postaje onaj zaboravljeni proizvod u kozmetičkoj torbici. Kako bi to izbjegli obratite pozornost na ove 3 greške koje žene najčešće čine kada koriste highlighter. Prije nego nastavite čitati o ključnim greškama pri korištenju highlightera, ovdje provjerite jeste li sigurni u razlike između highlightera i iluminatora.

Kako koristiti highlighter?, eclectic.hr

Niste odabrali pravi nijansu highlightera

Kao i kod svih kozmetičkih proizvoda bitno je da nijansa highlightera koju izaberete odgovara vašem tonu kože. Baš kao što se često događa da žene izaberu krivu nijansu pudera, ili na primjer ruža, pa im zubi izgledaju žuto, a zapravo to nisu i kod izbora highlightera ključna je odgovarajuća nijansa.
Highlighter dolazi u raznim bojama: zlatna, srebrna, boja šampanjaca, ružičasta, brončana, breskvasta, pored toliko izbora, zasigurno nije teško izabrati krivi. Kod izbora highlightera nije bitno samo da vam se sviđa boja highlightera u ambalaži, prije nego se odlučite za kupnju, isprobajte ga na koži lica. Highlighter u brončanim ili zlatnim nijansama najbolje pristaje osobama maslinaste ili tamnije puti, u suprotnom, highlighter koji ste nanijeli može izgledati kao mrlja na licu. Ako imate svijetli, porculanski ten i hladni ton kože, highlighter s ružičastim česticama bit će najbolji izbor. Najsvestraniji highlighteri su oni u boji šampanjca, odgovaraju svakom tonom kože, a možete ih koristiti bez obzira na godišnje doba jer jednako dobro izgledaju na svijetlom kao i na preplanulom tenu.
Kako koristiti highlighter?, eclectic.hr

Ne matirate kožu prije nanošenja highlightera

Highlighter se nanosi pri samom kraju nanošenja  makeup-a, dakle nakon što ste dobili savršenu podlogu. Kako bi highlighter istaknuo određene točke na vašem licu, bitno je da je ostatak makeup-a pravilo nanešen. To znači da ste prije nanošenja highlightera ostatak lica matirali puderom u kamenu ili prahu i spriječili  masni sjaj kože.

Kako koristiti highlighter?, eclectic.hr

Stavljate highlighter na pogrešna mjesta

Uz krvi izbor nijanse, stavljanje highlightera na pogrešne točke na licu najčešća je greška kosu žene čine kada koriste highlighter. Postoje 3 osnove točke na koje biste trebali nanositi highlighter: jagodice, područje ispod luka obrva i iznad usana. Ako stavljate highlighter na ove tri točke, nećete pretjerati. U raznim tutorialima možete pronaći i savjete kako staviti highlighter na vrh nosa, bradu ili čelo, ali ako niste dovoljno iskusni preporučujemo da ove točke na licu izbjegnete. Takva količina highlightera koristi se isključivo za snimanja ili fotografije, a u stvarnosti ne izgleda dobro. Osim toga, koža najčešće ima neujednačenu teksturu, pa će ožiljci, pore i rupice na licu biti samo pretjerano naglašeni, a cilj make-up jest da sitne nesavršenosti sakrijemo, a ne da ih naglasimo.

Kako koristiti highlighter?, eclectic.hr