Kako pripremiti kožu za make-up prije važnog događaja?

Kako pripremiti kožu za make-up prije važnog događaja?

Zvijezde prije velikih događanja oko sebe imaju cijeli tim koji se brine o njihovoj koži, kosi, makeup-u i stylingu. No, da bismo kožu pripremili za važan događaj nisu nam nužni dermatolozi i kozmetičari, uz nekoliko savjeta, sami kožu možete pripremiti za make-up, bilo da je riječ o vjenčanju ili nekoj drugoj važnoj prigodi

Kako pripremiti kožu za make-up

Ako nemate vremena za kozmetičara i dermatologa, ograničeni ste budžetom ili iz bilo kojeg drugog razloga to želite obaviti sami, sasvim je moguće. Uz nekoliko trikova, vaša koža može zasjati i biti spremna za besprijekoran make-up.

Osim zdrave prehrane, pijenja dosta tekućine i općenito zdravog načina života, kako bi koža bila lijepa i njegovana potrebno je poznavati i neke male beauty trikove. Njega kože treba biti sustavna kako bi dugoročno bila lijepa, no prije nekih bitnih događanja, kako bi koža dobila poseban sjaj, potrebne su konkretnije beauty rutine koje uključuju veći broj proizvoda s različitim funkcijama.

Ako imate u planu neki bitan događaj, nikako nemojte isprobavati nove proizvode neposredno pred događanje, naročito ako imate osjetljivu kožu. Vrlo često se dogodi s proizvodima da ne odgovaraju našoj koži pa ona reagira intenzivnije nego što smo htjeli ili planirali, pa se nekoliko dana pred događanje probudimo se s novim aknama, miteserima ili upalnim procesima na licu za čiju sanaciju treba vremena.

Dakle, prije bitnih događanja koristite samo već isprobane proizvode za čije ste sastojke sigurni da neće izazvati "situacije" na koži. Kako bi koža bila besprijekorna i spremna za make-up, postoji više proizvoda koje možete uključiti u beauty rutinu, a danas vam donosimo neke koji su nužni kako bi kožu očistili i nahranili.

kako pripremiti kožu za make-up? tretman kože kod kuće, lijepa koža, njega kože, eclectic.hr

Piling i eksfolijacija kože

Piling i eksfolijacija prvi su korak do lijepe kože, eksfolijacijom skidamo odumrle stanice kože čineći je tako mekšom, sjajnijom i pripremajući je za hranjive sastojke iz krema i seruma. U ponudi postoje mehanički i kemijski piling lica, a koji izabrati, saznajte ovdje.

 

kako pripremiti kožu za make-up? tretman kože kod kuće, lijepa koža, njega kože, eclectic.hr

Maske za lice

Kada pričamo o maskama za kožu, postoji cijeli niz maski između kojih možete birati. U ponudi postoje maske za lice s cijelim nizom različitih djelovanja, kao i maske za određene tipove kože, dakle, prije svega je potrebno poznavati tip kože i njegove problema kako biste na njih mogli utjecati. Dvije vrste maske koje su neizostavne prije svakog bitnog događaja su one koje čiste pore i one koje kožu hrane i njeguju. Kako izvući maksimum iz svake maske za kožu, saznajte ovdje.

 

kako pripremiti kožu za make-up? tretman kože kod kuće, lijepa koža, njega kože, eclectic.hr

Maska za čišćenje pora

Nakon što ste napravili eksfolijaciju lica, vrije je za masku za lice koja će dubinski pročistiti vaše pore. Najčešće su obogaćene sastojkom gline ili aktivnog ugljena koji blagotvorno utječe na kožu i izvlači nečistoće i sebum iz kože i pora te je ostavlja besprijekorno čistom.

kako pripremiti kožu za make-up? tretman kože kod kuće, lijepa koža, njega kože, eclectic.hr

Maska koja hidratizira i hrani kožu

Nakon što ste napravili piling, eksfolijaciju i pobrinuli se da su vaše pore čiste, vrijeme je za hranjenje kože. Koraci koji ste obavili prethodno pomoći će da sastojci iz maske koja kožu hrani prodru u dublje slojeve kože. Za dodatan plus prije korištenja njegujuće maske za kožu možete napraviti i parnu kupelj. Jednostavan i besplatan ritual koji će dubinski očistiti kožu i pomoći joj da zablista, a o parnoj kupelji za lice više možete saznati ovdje.

kako pripremiti kožu za make-up? tretman kože kod kuće, lijepa koža, njega kože, eclectic.hr

Ovo je tretman koji si možete priuštiti kada imate vremena ili vam je potrebna savršena koža. Koliko često ga trebate raditi ovis o vašem tipu kože, za suhu kožu jednom tjedno je dovoljno, ali obratite pažnju da suha koža treba više njege, pa se fokusirajte na maske koje je dodatno hrane. Ako imate masnu kožu ovakav tretman možete raditi i do 2 puta tjedno.

Osim ovih proizvoda koji su vam potrebni kako biste si napravili tretman lica kod kuće, nužno je kožu nastaviti njegovati. Koristite proizvode koje koristite i inače, kreme i serume koji odgovaraju vašoj koži i koji će što duže zadržati učinak tretmana koji ste napravili.