10 najčešćih pogrešaka u njezi kože

10 najčešćih pogrešaka u njezi kože

pexels

Ovo su najčešće greške koje mogu našteti vašoj koži, a da toga niste ni svjesni. Početak godine savršeno je vrijeme da stvorimo idealnu rutinu za njegu kože

Stručnjaci su sastavili popis 10 najčešćih pogrešaka u njezi kože

„Sve započinje stvaranjem rutine njege i, što je najvažnije,  prilagođavanja svakom tipu kože i njegovim potrebama“, kaže Mónica García Bodini, partnerica i osnivačica španjolskog kozmetičkog branda aloe vera bio Vera Green.
Od upotrebe neprimjerenih proizvoda, pa sve do ne korištenja krema za sunčanje ili pilinga, možete naštetiti svojoj koži, a da toga niste svjesni. Koža je najveći organ, a često zaboravljamo kako nije dovoljno brinuti se o njoj samo izvana, već i iznutra. Loša prehrana, zagađenje, cigare, stres ili vremenske prilike mogu uzrokovati da koža pati. Da bismo to izbjegli, važno je koristiti prave proizvode ne samo za određeni tip kože, već i za okolnosti u kojem se nalazi naša koža, jer ima različite potrebe u svakoj sezoni, na primjer, da li je koža izložena hladnoći, suncu, zatvorenim i grijanim prostorima i slično.

 

njega kože, pogreške u njezi kože, kako njegovati kožu, besprijekorna koža, koža lica, koža tijela, njega kože tijela, eclectic.hr

Nedovoljna hidratizacija kože

Nedostatak hidratacije rezultira grubom teksturom kože, ljuštenjem, sivim tenom i povremenim upalama na koži. Da biste to izbjegli, potrebno je voditi računa o koži i izvana i iznutra. Često pijenje vode i dobra hidratantna krema (na licu i tijelu) su neophodni za postizanje dobro hidratizirane kože.  O tome kako prepoznati i njegovati dehidriranu kožu, pisali smo ovdje.

Koristite proizvode koji nisu prikladni za vaš tip kože

Kako biste izabrali savršen proizvod koji će odgovarati vašem tipu kože morate znati je li vaša koža suha, mješovita, dehidrirana ili masna. Uvjerenje da samo suha koža treba hidrataciju u potpunosti je pogrešno. Sve vrste dermisa trebaju hidratantne tretmane prilagođene njima. Osim toga, vrlo je važno razmotriti sastojke kreme. Stručnjaci za kožu se zalažu za izbjegavanje proizvoda koji u sebi sadrže previše kemijskih spojeva, te predlažu korištenje kozmetike s prirodnim sastojcima. O znakovima da koristite krivu kremu za lice, pisali smo ovdje.

njega kože, pogreške u njezi kože, kako njegovati kožu, besprijekorna koža, koža lica, koža tijela, njega kože tijela, eclectic.hr

Koristite jedan proizvod za cijelo tijelo

Iako proizvodi  2u1 ili 3u1 mogu biti savršeno rješenje za neka kratka putovanja kada smo ograničeni prtljagom, oni nisu dovoljni za stalnu njegu. Nisu svi dijelovi tijela iste debljine, teksture i pH. Stoga svako područje zahtijeva posebnu njegu. Ovo je slučaj s konturama oka, vrlo nježnom i tanjom kožom od ostatka lica, tako da ima tendenciju bržeg starenja. Ne smije se zanemariti ni upotreba dnevnih i noćnih krema. Svaka od njih ima različita svojstva koja se prilagođavaju svakom trenutku dana.

 

Nedostatak ili nekonzistentnost u beauty rutini

Stvaranje rutine čišćenja i njege kože može biti zamorno, ali ako želite postići rezultate, morate biti dosljedni. Nijedan proizvod ne osigurava hidratiziranu i savršenu kožu na trajan način jednom aplikacijom.

Koristite previše kreme ili proizvoda za njegu kože

Bez obzira na to koji proizvod koristimo, moramo ga koristiti u preporučenim količinama, stavljajući veliku  količinu proizvoda, nećete napraviti ništa osim što ćete proizvod potrošiti prebrzo, ili još gore, začepiti pore na licu koje mogu dovesti do akni.

njega kože, pogreške u njezi kože, kako njegovati kožu, besprijekorna koža, koža lica, koža tijela, njega kože tijela, eclectic.hr

Reagirate na problem tek kada se dogodi

Neki procesi se počinju događati u dubljim slojevima kože puno prije nego postanu vidljivi. Kreme protiv bra potrebno je koristiti prije nego se one uopće krenu pojavljivati. To ne znači da se u ranim 20-ima trebate prebaciti na anti-age njegu, tada je temeljito čišćenje i hidratacija sama po sebi dovoljna, ako ne postoje neki specifični problemi na koži, ali kasne 20-ete ili rane 30- savršeno su vrijeme da se počnete boriti s prvim znakovima starenja.

 

Ne koristite zaštitni faktor

O zaštitnom faktoru puno se piše i govori, ali žene ga još uvijek ignoriraju, naročito ako nije ljeto. Zaštitni faktor potrebno je koristiti svaki dan, cijelu godinu. Kao i bore, oštećenja od sunca prvo se stvaraju u dubljim slojevima kože, dakle, kada su  još uvijek nevidljive, a jednom kada ih primijetimo, bit će ih se puno teže riješiti. Neka krema sa zaštitnim faktorom bude jedan od ključnih koraka u jutarnjoj beauty rutini.

 

Ne koristite eksfolijatore

Kako bi koža bila sjajna, zdrava i kako bi mogla u potpunosti upiti sastojke iz proizvoda za njegu kože, nužno je raditi eksfolijaciju, kako kože lica, tako i tijela. Detaljnije o tome što je eksfolijacija, zašto je ne biste trebali preskakati i kakav eksfolijator izabrati, pisali smo ovdje.

 

njega kože, pogreške u njezi kože, kako njegovati kožu, besprijekorna koža, koža lica, koža tijela, njega kože tijela, eclectic.hr

Tuširate se u vreloj vodi

Iako nema ništa bolje od vrućeg tuša u hladnim zimskim danima, on na koži može napraviti veliku štetu. Naime, ne samo da vruća voda uklanja prirodna ulja iz kože i čini je suhom i dehidriranom, tuširanje u vreloj vodi može dovesti do gubitka elastičnosti i otpornosti, kao i prijevremenog starenja kože.