Zašto biste trebali staviti eukaliptus u tuš?

Zašto biste trebali staviti eukaliptus u tuš?

Tuš od eukaliptusa spasit će vas od umora i glavobolje, a istovremeno ga je lako samostalno napraviti kod kuće.

Svi smo pročitali more članaka o eteričnim uljima i njihovom utjecaju na ljude, svim blagodatima i efektima koje moramo početi iskorištavati. Međutim, nije uvijek potrebno koristiti etere. Ponekad je sasvim dovoljno nabaviti par grančica ili listova biljke te uživati u njihovom mirisu i blagodatima. 

eukaliptus tuš miris eterično ulje

Kako postaviti eukaliptus u tuš?

Ovo će biti jedan od najjednostavnijih kućnih projekata koji ste ikada imali. Sve što vam treba je buket, odnosno par grana eukaliptusa koje ćete objestiti direktno ispod mlaznica u vašem tušu. Cilj je da voda prolazi kroz listove eukaliptusa prije nego dođe u doticaj s vašom kožom. 
eukaliptus tuš miris ulje buket grana listovi

Gdje kupiti eukaliptus?

Eukaliptus je u današnje vrijeme iznimno lako nabaviti. Gotovo svaka cvjećarna ga prodaje, a cjenovno je iznimno prihvatljiv. Iz cvjećarnice Blooming objasnili su nam kako je za ovu svrhu najbolje odabrati vrstu eukaliptusa od koje se proizvode eterična ulja. Inače postoji oko 700 vrsta eukaliptusa. Cijena buketa eukaliptusa idealnog za ovu namjenu je oko 50 kuna.  

eukaliptus tuš miris ulje buket grana listovi

Koje su dobrobiti eukaliptusa u tušu?

Oblak pare natopljen mirisom eukaliptusa u vrućem tušu je savršena aromaterapija. Isto tako ulja eukaliptusa imaju nekoliko korisnih svojstava. Opuštaju nas, pomažu nam pri oslobađanju stresa i ublažavaju napetost u mišićima. Ovo je idealan spas nakon napornog radnog tjedna ili intenzivnog vježbanja. Miris eukaliptusa poboljšava disanje i pomaže u otklanjanju kašlja, ali i ublažava glavobolju.