Vrijeme je za promjenu: 4 boje koje su prave vladarice interijera

Vrijeme je za promjenu: 4 boje koje su prave vladarice interijera

@sabinasocol

Nemojte se prestrašiti jer ne, ne morate u kompletnu renovaciju stana ili kuće. Dovoljno je svoj dom upotpuniti detaljima u ove 4 nijanse.

Dok smo svi kod kuće, postoji prilika da razmislite o promjenama koje možete unijeti u vaš dom, pogotovo ako već dugo niste osvježili svoj prostor. Reći ćemo vam ponešto o najpopularnijim nijansama ove godine, a vi odaberite koja vam je najdraža ili ih probajte kombinirati u različitim prostorijama.

Sivo-plava

Jedna od najpopularnijih nijansi za ukrašavanje zidova u kući je hladno siva, isprepletena zelenim i plavim tonovima. Boja je idealna za kuhinju ili kupaonicu, čineći prostor vizualno prostranijim, međutim, trebali biste preskočiti koristiti ovu nijansu prilikom uređenja spavaće sobe, jer hladne boje neće vam dopustiti da mirno spavate. Za spavaći sobu najbolje izabrati tople nijanse poput meke žute. Što se tiče sivo-plavih nijansi raznih zasićenosti, važno im je stvoriti kontraste s detaljima ili namještajem u toplim nijansama poput nijanse cappuccina.
unutarnje uređenje interijera nijase i boje 2020. godina sivo plava

unsplash

Koraljna

Ali ne ona kričava, već lagano izblijeđena, pepeljasta varijanta. Možete ju koristiti u gotovo bilo kojoj prostoriji. Najbolje ju je koristiti za detalje, tako da dobro razmislite o novim ukrasnim jastučnicama ili teglicama za biljke. Također, umjetnine koje sadrže ovu boju posebno će privlačiti pažnju oka na smirujući način. Riječ je o klasiku koji vam neće brzo dosaditi.
unutarnje uređenje interijera nijase i boje 2020. godina koraljna narančasta

unsplash

Ljubičasta

Ovo je odlična boja za ukomponirati u uređenje balkona, ali i radne sobe. Međutim, svakako uzmite u obzir zasićenost boja. Odaberite duboku, složenu nijansu. Jastučići za stolice na terasi ili balkonu u ovoj nijansi dati će prostru zanimljivost i idealno se uklopiti sa zelenilom.
unutarnje uređenje interijera nijase i boje 2020. godina ljubičasta

unsplash

Duboko zelena

Ako volite tamne boje, ovo je nijansa koju morate odabrati ove godine. Odličan je izbor za spavaću sobu i dnevni boravak. Da biste izbjegli pretjeranu tminu, osigurajte da u sobi postoji dovoljno jak izvor svjetla kako ne bi izgubili dubinu same boje i njen karakter. Idealan je izbor za fotelju, a posebno lijepo izgleda u velvetu.
unutarnje uređenje interijera nijase i boje 2020. godina zelena smaragdno

unsplash