Vikend poslastica: Vafli s jabukom i cimetom (može i palačinka)

Vikend poslastica: Vafli s jabukom i cimetom (može i palačinka)

@netimom

Ukusni vafli odličan su odabir za osladiti nepce vikendom, pogotovo kad ste raspoloženi za nešto mirisno, ali i oku ugodno.

Vafli polako postaju sve češće viđena poslastica i na našim tanjurima, a kako i ne bi? Gotovo da nema kućanstva koje nema aparat za vafle, a mnogi su dobili nastavak za vafle sa svojim preklopnim tosterom. Ne postoji opcija koja ne se ne može lijepo spojiti s vaflima te svatko može pronaći idealan i ukusan spoj koji će rado pojesti u bilo kojem trenutku. Često ih jedemo u slatkoj varijanti, a poslužuju se i sa sladoledom i šlagom, svim voćem, šećerom u prahu ili javorovim sirupom. Danas smo se zaželjeni nečeg pravog zimskog te smo odlučili dan zasladiti s vaflima s jabukama i cimetom. Prava zimska poslastica koja će se svidjeti svim ukućanima, ali istovremeno biti i Instagram primamljiva. Donosimo vam recept za mirisne vafle s jabukom i cimetom koji je gotov u trenu. (Također, dobiveno tijesto može se koristiti za pečenje palačinki za slučaj da nemate aparat za vafle.)
vafli s jabukama i cimetom

unsplash

Sastojci za vafle s jabukama:

2 srednje jabuke
3 jaja
180 ml kefira ili tekućeg jogurta
180 g brašna
Soda ili prašak za pecivo (na vrhu noža)
Šećer po ukusu
Pola žličice cimeta

Ekstrakt vanilije i šećer u prahu po želji
vafli s jabukama i cimetom

@barbarasfoodcravings

Priprema:

Ogulite jabuke i naribajte ih na sitnom ribežu. Kombinirajte suhe sastojke u posudi. U drugoj posudi miksajte jaja, kefir i šećer dok ne postanu glatka smjesa. Zatim kombinirajte suhe sastojke s tekućim sastojcima dok se ne sjedine i dodajte naribane jabuke. Dobro sve izmiješajte.
Stavite 2-3 žlice tijesta na zagrijanu površinu aparata za vafle koji je lagano podmazan s biljnim uljem.
Pecite otprilike 5-7 minuta.
Gotove vafle (ili palačinke) poslužite s omiljenim džemom, čokoladom, svježim voćem ili šlagom.
Dobar tek!