Što kažete na sladoled od kruške po receptu Christian Diora?

Što kažete na sladoled od kruške po receptu Christian Diora?

Ako volite slatko, a pogotovo slastice koje će vas rashladiti poput sladoleda, vrijeme je da napraviti ovaj haute cusine recept koji se nalazi u kuharici Christian Diora.

Sa sve toplijim vremenom sve češće zamjenjujemo kolače sa sladoledom. Ne znamo kako vi, ali mi ga jednostavno obožavamo i čim prve zrake sunca izađu ne možemo ga se zasititi. Ako volite eksperimentirati u svojoj kuhinji i samostalno isprobavati razne recepte, savjetujemo vam da isprobate ovaj za sladoled od kruške. Nije vam potrebna apsolutno nikakva oprema niti aparat za sladoled (ako ga imate super, ako ne samo ćete češće morati miješati), već samo malo dobre volje. Ljubitelji krušaka ovaj recept će obožavati, a i ljubitelji luksuzne mode jer ovo je recept koji se nalazi u Christian Dior kuharici, a nedavno ga je Dior posebno naglasio na svom Instagram profilu. Isprobajte i javite nam da li je i vas oduševio

recept sladoled od kruške

unsplash

Sastojci za sladoled s kruškama:

1,25 kg krušaka (u idealnom slučaju, viljamovka)
200 g šećera
3 limuna
250 g maslac kreme (600 g šećera u prahu + 300 g maslaca + 1,2 žlice vode)

recept sladoled od kruške

unsplash

Kako napraviti sladoled od krušaka?

Napravite sirup od šećera s korom jednog limuna tako da ukuhate šećer u 2 dcl vode.
Dovedite sirup do vrenja, a zatim dodajte nasjeckane kruške. Kad su kruške meke napravite pire sa sirupom i dodajte sok od tri limuna. Ostavite da se potpuno ohladi.
Ohlađenu smjesu premažite maslac kremom i stavite u aparat za sladoled, a ako ga nemate smjesu stavite u zamrzivač i dobro izmiješajte smjesu svakih 20-ak minuta narednih par sati. Ovaj sladoled možete poslužiti uz narezane svježe kruške. Uživajte!