Ružičasti kvarc: Sve o prekrasnom kamenu čija je nabavka odlična ideja

Ružičasti kvarc: Sve o prekrasnom kamenu čija je nabavka odlična ideja

unsplash

Donosimo vam sva svojstva ružinog kvarca koji osim što je prekrasan, također je i koristan.

Danas vezu između minerala i zvijezda prepoznaju svi astrolozi. Čak je postojao i zaseban smjer – astrologija kamenja. Najveći doprinos tome dala je orijentalna kultura u kojoj se poludragi i dragocjeni talismani smatraju "živom" tvari s određenom snagom i svojstvima. Zato je jedno od glavnih pravila rada s kristalima poznavanje njihove prirode. Stoga, ako ne znate svojstva kamena, bolje je ne uzimati ga, inače, umjesto željenog wow efekta, riskirate dobiti ne baš pozitivan rezultat.
ružičasti kvarc kamen

unsplash

Ružičasti kvarc: Zašto i kako koristiti ovaj kamen?

U doslovnom prijevodu to je kamen koji „omekšava srce“. Prije svega, ružičasti kvarc povezan je s ljubavlju, skladom i obitelji. Zanimljivo je da to, ne samo da stvara romantičnu atmosferu u paru, već i poboljšava odnos između članova obitelji (posebno između majke i kćeri).

Istodobno, ne vrijedi očekivati da ćete nakon nabavke kristala odmah pronaći srodnu dušu. Ružičasti kvarc utječe na čovjekovo razmišljanje. Ova veza nije slučajna jer kamen djeluje na anahata čakru. Zato je posebno učinkovito nositi ružičasti kvarc kao nakit za glavu. Kamen posebno utječe na trake za glavu i dijademe ukrašene ovim kristalom.

Prvo, ružičasti kvarca može vam pomoći poboljšati samopoštovanje. Nije tajna da je sklad u osobnom životu moguć samo u slučaju bezuvjetnog prihvaćanja sebe, a za to je potrebno istinski voljeti se. To je ono što nas „uči“ ružičasti kvarc. Interakcija s njim razvija nježnost karaktera, otvara srce, omogućuje vam dodatnu pažnju, a ujedno i osjećaj zadovoljstva u životu. Muškarci bi trebali biti oprezni jer ružičasti kvarc pojačava ženstvenost, pa ne biste trebali nositi nakit s ovim kamenom. No zadržavanje kristala u automobilu bit će korisno jer će vas zaštititi od mogućih sukoba i razveseliti.
ružičasti kvarc kamen

unsplash

Ružičasti kvarc pomaže u poboljšanju odnosa između partnera, dodajući toplinu, povjerenje i prisnost. Međutim, buđenje seksualnosti i strasti nije priča o ovom kamenu. Vjerojatnije je da će se ovaj kristal prilagoditi romantičnom valu. Istodobno, ružičasti kvarc je i partnerski kamen, jer uvijek djeluje u formatu "ti i partner". Poljupci, zagrljaji, nježni dodiri i izrazi zabrinutosti sve su manifestacije energije ovog kamena.

Koristan je i za one kojima nedostaje ljubavi. Ovaj kamen omekšava srce, postavljajući ga u pozitivno raspoloženje. Da biste imali ugodnu atmosferu kod kuće, preporučuje se upotreba ružinog kvarca u unutrašnjosti jer stvara osjećaj ugode i topline.
ružičasti kvarc kamen

unsplash

Ružičasti kvarc postat će "baterija" za ljude povezane s umjetnošću, ljepotom i kreativnošću. Daje nadahnuće  za kreativnost, potragu za novim idejama i razvoj mašte. Možemo reći da je neizostavan pratilac u jesenskoj sezoni kada se vrijeme pogorša, a mi smo sve češće depresivni. Ružičasti kvarc može biti „izvor snage“ za poboljšanje raspoloženja i stvaranje optimističnog raspoloženja.