Ovo su najgluplji horoskopski znakovi (unaprijed se ispričavamo)

Ovo su najgluplji horoskopski znakovi (unaprijed se ispričavamo)

Vrijeme je za malo drugačiji horoskop.

Nije dovoljno imati dobar um, glavno je znati ga dobro iskoristiti, jednom je napisao Descartes. Teško je ne složiti se s ovom tvrdnjom. Kako bi se našaliti, a i rekli neke istine, donosimo vam listu horoskopskih znakova od onih najpametnijih do najglupljih. Međutim, zvijezde, kao što znate, mogu biti u krivu, a ovaj članak shvatite kroz dozu humora.

12. mjesto - Blizanci

Predstavnici ovog znaka nisu samo tipični intelektualci. Blizanci su dobro svjesni svojih snaga i slabosti, sposobni su adekvatno procijeniti situaciju i, što je najvažnije, izvući pravi zaključak. Iako se ne snalaze dobro s donošenjem odluka i često odgađaju stvari za kasnije, a također su malo i lijeni. Međutim, Blizanci imaju izdržljivost, strpljenje, svjetovnu mudrost i intuiciju. Plus uz iznimno brz um čine savršenu kombinaciju.

11. mjesto - Rak

Rak dugo razmišlja i brzo donosi odluke. Ponekad mogu ozbiljno pogriješiti, a sve zbog toga što, smatrajući se racionalnim bićima, ipak odlučuju srcem. Ali Rak je vrlo uporan u postizanju ciljeva, zna organizirati ljude i izvrsno je obučen. Njihov naporan rad često zamjenjuje druge vrline. Posebna vrlina im je što su u stanju šutjeti ako nešto ne znaju. I kao što znate, nekada je bolje šutjeti i proći za pametnu osobu, nego ukloniti svaku sumnju u to.

10. mjesto - Djevica

Ovaj znak preferira umjerenost prema višku ambicioznosti, izbjegavanje drskosti i pažljivost prema svemu. Iz tog razloga, Djevice se ponekad smatraju ne previše dubokim znakovima i često su podcijenjene. Uzaludno vam je njihovo podcjenjivanje. Djevice mogu dugo vremena biti u vašem životu, ali onda brzo odlaze. Njihova neprimjerenost obmanjuje jer iskopat će i izvagati sto puta sve prednosti i nedostatke, a zatim će vas zaobići u trenutku kada ste najmanje očekivali i to sebi u korist.
najgluplji horoskopski znakovi

unsplash

9. mjesto - Škorpion

Inteligentan, točan i nemilosrdan znak procjene, koji se smatra groznim i podmuklim. U poslu i prijateljstvu, Škorpion će vam biti odličan kolega i prijatelj i lako će vam priskočiti u pomoć. Važno je samo ne dovoditi ga u nedoumice oko sitnica i ne nervirati ga. Škorpion pokazuje sjajnu sposobnost, i analitičku i kreativnu, ako mu je ugodno. Pritisak na njega prepun je izljeva bijesa, izdaje i otrovnih strijela. Da, moram priznati, Škorpion isto tako misli i na ružne stvari kao i na dobre stvari.

8. mjesto - Vodenjak

Mentalne sposobnosti Vodenjaka otkrivaju se prije svega u onome što je za njega korisno i važno. Kada su u pitanju drugi, Vodenjak može biti lijen za razmišljanje. Zaključak je jednostavan, predstavnici ovog znaka najbolje rade sami za sebe. Teško je Vodenjaku raditi za tuđe dobro i trošiti svoj intelekt za tuđi prosperitet jer nema sposobnost staviti se u tuđe cipele. Ovaj znak se jednostavno ne zna pomaknuti izvan svog osobnog prostora.

7. mjesto - Vaga

Ovaj znak je rođeni diplomat kada je riječ o odlukama. Vaga je dobra pogotovo kada se mora naći kompromis. Oni uopće ne vole svađe s drugima, pa je idealna opcija za njih da rade sami. Obožavaju profesije gdje su prepušteni sami sebi. Glavno je da nema partnera, kolega, natjecatelja. Vage se često boje donositi oštre odluke i, nažalost, zbog toga same sebi stvaraju poteškoće.
najgluplji horoskopski znakovi

unsplash

6. mjesto - Lav

Oni koji su rođeni pod ovim znakom najviše se brinu kako izgledaju prema van, fizički i umno. Jednostavno rečeno, Lav želi prijeći u pametne znakove, a često im i uspije zbog slike koju odaju na van. Lavu je iznimno važno ostaviti čvrst dojam, važno im je voditi i biti šef. Odlični su birokrati i govornici. Plus, naravno, talentirani glumci. Lav ponekad svoje mentalne sposobnosti troši na gluposti, donoseći stereotipne odluke koje mogu impresionirati druge, ali nemaju nikakvu dodatnu vrijednost.

5. mjesto - Jarac

Jarac je vrlo pametan, ali ne uvijek i sposoban nositi se sa životom. Često mu se nešto vrlo lako daje na pladnju, a Jarac to uzima zdravo za gotovo. Ako se na putu pojave prepreke, Jarac jednostavno legne na sofu i počne pucketati prstima u svim smjerovima nadajući se da će sve nekako biti riješeno. Ovaj znak oslanja se na intelekt drugih i često mu to savršeno polazi za rukom.

4. mjesto - Bik

Predstavnici ovog horoskopskog znaka spremni su vjerovati svim ljudima ako im se učine pouzdanima unutar njihovih ne baš strogih kriterija. Važno je da Bik slijedi nekoga, a spremni su priznati da ima puno onih koji su pametniji od njih, pa neka onda ti pametni 'dečki' odluče o svemu. To je ključna greška Bika jer često delegirati pravo odlučivanja na nekoga drugog. Odakle dolazi to neobično ponašanje? Iz nedostatka samopoštovanja.
najgluplji horoskopski znakovi

unsplash

3. mjesto - Strijelac

U ovom se znaku lakovjernost neobično kombinira s jasnim precjenjivanjem sebe. Strijelci vjeruju da će ih njihov ovozemaljski um izvući u svakoj situaciji. Čini im se da nitko nije lukaviji i učinkovitiji od njih. Ali uvijek se u blizini nalazi pravi prevarant, koji lako vrti Strijelca oko prsta. A onda Strijelac to shvati prekrasno i uvijek se pita 'kako se to moglo dogoditi?'.

2. mjesto - Ovan

Ovnu se, u načelu, ne može poreći bistrost uma. Ali, priroda mu često uskraćuje suzdržanost i strpljenje, što negira svo njegovo intelektualno dostojanstvo. Ovnovi itekako mogu donositi ispravne odluke, ali često to ne čine jer više vole oluju i napad, nego pažljivu analizu. Čini im se da život voli brzo i neustrašivo. Voli, istina je, ali ne uvijek.

1. mjesto - Ribe

Ribe, poput Bika, više vole kad netko drugi donosi odluke. Neka drugi upravljaju mojim životom, čvrsto je uvjerenje Ribe. Za razliku od Bika, ovaj znak nema nisko samopoštovanje. Poanta je u elementarnoj naivnosti. Riba je spremna vjerovati svima koji će je uvjeriti da je nešto vrlo lako izvedivo. I nije čak problem ni nedostatak inteligencije u ovom znaku, već sanjarenje i sklonost iluzijama. Ribe su pravi ljudi za umjetnosti, a kreativnost im je važnija od stvarnosti, to je sve.