Ovaj mali stan od 13 kvadrata je pravi virtuoz životnog prostora

Ovaj mali stan od 13 kvadrata je pravi virtuoz životnog prostora

bjurfors

Zavirite u ovaj prekrasno uređen mali stan od svega 13 kvadrata koji djeluje mnogo veće.

Ponekad vlasnici stanova s površinom od 50 i više kvadrata ne mogu pravilno raspodijeliti prostor. Zašto onda govoriti o onima koji žive u prostorima malih dimenzija do 20 četvornih metara? Oni su pravi virtuozi koji u svojem životnom prostoru mogu činiti čuda.

Teško je u to vjerovati, ali površina ovog stana ne prelazi 13 kvadrata (standardna veličina dnevnog boravka u većini stanova). Je li moguće u tako maloj sobi smjestiti sve zone potrebne za ugodan život? Ispada da je, i osim toga, to je napravljeno vrlo elegantno i koncizno.
mali stan garsonjera uređenje ideja
Pretenciozni ukrasi nisu preopteretili prostor, a istodobno su značajno uštedjeli na proračunu. Za zidove odabrali su lijepu bijelu nijansu, ne zasljepljujući njezinom bjelinom, već suzdržanu i plemenitu. Podovi su također su također lagani, kako bi se stvorio učinak jedinstvenog prostora i izbrisali obrub što vizualno povećava prostor.
mali stan garsonjera uređenje predsoblje ideja

Funkcionalna kuhinja

Unatoč malom prostoru, najveći dio je pao na kuhinju. Sve je uređeno proračunski, ali na najvišoj razini. Kamena zidna obloga, čelična napa, tipičan apartmanski štednjak, frižider i sudoper u jednom i dodatna preklopna radna površina. I više nego dovoljno prostora za spremanje suđa i pribora za kuhanje.
mali stan garsonjera uređenje kuhinja ideja
mali stan garsonjera uređenje kuhinja ideja

Blagovaonica pokraj prozora

U kutu kraj prozora odredili su mjesto za blagovaonicu, gdje ne samo da se može ručati, već i raditi na laptopu ili čitati knjige. No, dnevni boravak kao takav nije ovdje, umjesto njega, na ulazu u sobu nalazi se udobna fotelja na kojoj se može odmoriti nakon duge šetnje.
mali stan garsonjera uređenje blagavaonica kuhinjski stol i stolice ideja

Spavaće mjesto pod stropom

U takvim skučenim uvjetima, teško je odrediti mjesto za bračni krevet u standardnim veličinama. Stoga se moralo potražiti drugi izlaz iz situacije, točnije podići prostor za spavanje ispod stropa. Nekima se ova mogućnost može činiti skučenom ili opasnom. No, u stvari krevet ima zaštitne strane koje osiguravaju od pada u snu.
mali stan garsonjera uređenje povišeni krevet galerija ideja

Mini garderoba

Gdje je spremljen ormar u ovom stanu? Moglo bi se pomisliti da osoba koja ovdje živi uopće nema stvari. Pohranjivanju stvari dodijeljeno je odvojeno mjesto u mini hodniku, gdje je uređena mala garderoba. Uvjeti života u skučenom stanu diktiraju stalno uklanjanje nepotrebnih stvari i unutrašnjost čine što jednostavnijom i sažetom.
mali stan garsonjera uređenje garderoba ormar ideja

Kupaonica

mali stan garsonjera uređenje kupaonica ideja
mali stan garsonjera uređenje kupaonica ideja
Takvi divni primjeri uče nas da se riješimo svega suvišnog, kako bismo što bolje organizirali prostor, u skladu s potrebama.