Originalni recept Julie Child za clafoutis s bobicama

Originalni recept Julie Child za clafoutis s bobicama

Meryl Streep u ulozi Julie Child

Donosimo vam recept neponovljive Julie Child za tradicionalnu francusku poslasticu, clafoutis s bobicama.

clafoutis s bobicama i tresnjama

Sastojci:

Maslac za zamastiti kalup

3 dcl mlijeka

130 g granuliranog šećera

3 jaja

1 jušna žlica ekstrakta vanilije

1/8 čajne žličice soli

75 grama prosijanog brašna

420 g bobica (borovnice ili kupine) ili trešnje ili miks

Šećer u prahu za posuti


Recept: Kako pripremiti clafoutis od bobica?

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup namažite maslacom. U posudu miksera stavite mlijeko, 70 grama granuliranog šećera, jaja, vaniliju, sol i brašno. Miksajte oko 1 minutu dok ne dobijete glatku smjesu. Na dno kalupa izlijte smjesu dok ne pokrije 5-7 mm dna te pecite 1-2 minute dok se sloj tijesta "ne uhvati".

Izvadite kalup iz pećnice. Na vrh stavite bobice i pospite ostatkom granuliranog šećera. Ostatkom tijesta 'premažite' površinu bobica. Vratite u pećnicu i pecite oko 50 minuta.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. U idealnom slučaju ovaj desert se poslužuje dok je vruć s kuglicom sladoleda od vanilije.