Oprostite se od ljeta uz crumble s breskvama i mascarponeom

Oprostite se od ljeta uz crumble s breskvama i mascarponeom

allpurposeflourchild

Odličan recept za slatki zalogaj koji će svi obožavati.

Završava još jedno ljeto. Unatoč činjenici da se ove godine pokazalo ne baš onakvim kakvim smo očekivali, sigurno je bilo nekoliko radosnih trenutaka. Stoga, privedimo ljeto 2020. godine svom kraju na slatki i ukusan način uz recept s bloga All Purpose Flour Child.
recept za crumble s breskvama i mascarponeom
Sastojci (za 4 porcije):

4 zrele breskve
ulje avokada (može se zamijeniti kokosovim ili maslinovim uljem)
2 žlice likera Amaretto
2 žlice. smeđeg šećera
velika prstohvat ružičaste soli
120 g mascarponea (sobne temperature)
230 g slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g keksa po želji
30 g listića badema
recept za crumble s breskvama i mascarponeom
Priprema:

1. Operite breskve, izvadite sjemenke i narežite na 8 dijelova. Zagrijte grill tavu na umjerenoj vatri s uljem avokada. U međuvremenu kombinirajte liker, smeđi šećer, sol i ostavite sa strane. Narezane breskve poškropite uljem. Stavite kriške breskve u gril tavu i pecite oko 2-3 minute sa svake strane. Prebacite breskve u posudu i dodajte im smjesu šećera i likera. Ostavite da se ulije ohladi dok pripremate kremu.

2. Mascarpone stavite u veliku posudu i ostavite sa strane. U zdjeli tucite vrhnje velikom brzinom dok ne omekša. U sir umiješajte ekstrakt vanilije. Gumenom lopaticom za tijesto lagano umiješajte malo šlaga u mascarponeu. Zatim pažljivo umiješajte preostali dio, ali tako da masa ne izgubi prozračnost.

3. U staklene čaše ili teglice za desert dodajte tri kriške breskve zajedno s impregnacijom likera i šećera, zatim obilnu količinu vrhnja, pospite krupnije izmrvljene kekse odozgo tako da u potpunosti prekriju kremu, a zatim ponovite cijeli postupak: breskve, krema i keksi. Završite s nekoliko sitnijih komadića breskve i listićima badema.
recept za crumble s breskvama i mascarponeom
Savjet:

Budući da keksi imaju tendenciju da brzo omekšaju, najbolje je posložiti desert neposredno prije posluživanja. Krema i breskve mogu se pripremiti unaprijed, ali breskve u parfeu trebaju biti sobne temperature (u slučaju da ih čuvate u hladnjaku).